Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Πανούσης: Το πολιτικό σύστημα δεν κατάφερε να κάψει τα καρκινώματα του

Πανούσης: Το πολιτικό σύστημα δεν κατάφερε να κάψει τα καρκινώματα του - Κεντρική Εικόνα
Τι δήλωσε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξερχόμενος του Αρείου Πάγου
Περίπου ένα τέταρτο παρέμεινε ο Γιάννης Πανούσης στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη.
Ο πρώην υπουργός κατέθεσε υπ' όψιν της κα Κουτζαμάνη φάκελο με όλα τα στοιχεία και τα ονόματα, όπως ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους αμέσως μετά. 
«Κατέθεσα το σύνολο των στοιχείων που έχω για την υπόθεση. Κατά την άποψή μου προκύπτουν ποινικές ευθύνες. Έδωσα ονόματα. Η Δικαιοσύνη να στηρίξει το κράτος δικαίου. Αφού το πολιτικό σύστημα δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα καρκινώματά του, είναι η ώρα της Δικαιοσύνης​»,δήλωσε ο Γιάννης Πανούσης.
Ο κύριος Πανούσης πέρασε την πόρτα του Αρείου Πάγου λίγο πριν τις 11 το πρωί, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής.
Ποιους "καίει" ο πρώην υπουργός
Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης υπέδειξε δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας ως «έχοντες ευθέως σχέσεις» με τους κρατούμενους ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου όπως αποκαλύπτει στα ΝΕΑ ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος.
Οι καταγγελίες και περιγραφές Πανούση φωτογραφίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για αυτούς που επισκέπτονταν συχνά κυρίως στις φυλακές Κορυδαλλού και δεσμεύονταν για διάφορες ευνοϊκές ενέργειες στα αιτήματά τους ή για ειδική μεταχείρισή τους. 
Στο πρώην υπουργό ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η επιστολή στο Indymedia καθώς θεωρεί περίεργο τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς να τον στοχοποιούν την στιγμή που έχει φύγει εδώ και μήνες από το υπουργείο. Παράλληλα, ο κ. Πανούσης επικοινώνησε με τον νυν υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, ο οποίος τον ρώτησε εάν χρειάζεται περαιτέρω φύλαξη και του ζήτησε να τον ενημερώσει προσωπικά για οποιαδήποτε πληροφορία διαθέτει ώστε να ξεκινήσει και ο ίδιος έρευνα.
Η επίσκεψη του τέως υπουργού στην κυρία Κουτζαμάνη αναμένεται να προκαλέσει νέες πολιτικές αναταράξεις καθώς ο κ. Πανούσης υπέβαλε όλα τα στοιχεία που αφορούν στην πολύκροτη υπόθεση με τις καταγγελίες περί πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης. 
Αντιδράσεις
 Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μιχελογιαννάκηςζήτησε σήμερα να μάθει αν υπηρετεί τρομοκράτες χαρακτηρίζοντας τον κ. Πανούση αξιόπιστο άνθρωπο.
Μετά και την... παραίνεση του Μαξίμου να προσφύγει στην Δικαιοσύνη, ο Γιάννης Πανούσηςπήγε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για να της παραδώσει τον φάκελο με όλα τα ονόματα και τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του για την υπόθεση.
Είναι μεγάλο θρίλερ αυτό. Επισκιάζει το νέο Τζέιμς Μποντ κατά πολύ. Τον σβήνει από τον χάρτη. Γιατί τα έχει όλα μέσα. Μόνο μεσαιωνική στοά δεν έχει. Τρομοκρατία, πολιτικούς... Δεν το ξέρω, δήλωσε σήμερα στο Mega o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος
Τα περισσότερα από τα στοιχεία είχαν γνωστοποιηθεί στον πρωθυπουργό εδώ και τέσσερις μήνες σύμφωνα και με τον διοικητή της ΕΥΠ.
Σε κάθε περίπτωση ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έφτασε στις 11 το πρωί στην κυρία Κουτζαμάνη και έδωσε τον φάκελο με όλα τα ονόματα και τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του για την υπόθεση. 
Ενοχλημένο το Μαξίμου
Φανερά ενοχλημένο το Μαξίμου στην ανακοίνωσή του ανέφερε πως «οι καταγγελίες, που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης, είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στη Δικαιοσύνη», ενώ σε νεώτερο σημείωμά του, μετά την πρώτη ανακοίνωση, υπογράμμιζε: «Η συνεχής ανακύκλωση δηλώσεων για το ίδιο θέμα, από τον κ. Πανούση στα ΜΜΕ, δεν έχει κανένα νόημα. Οι καταγγελίες γίνονται στην Δικαιοσύνη και όχι στα συγκροτήματα Τύπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου