Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Αργά χθες βράδυ η ΝΔ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι απαιτεί έγγραφη δήλωση κομματικής νομιμοφροσύνης από τους ψηφοφόρους. Ουσιαστικά απαγορεύει να ψηφίσουν όλοι οι μη κομματικοί.

Αργά χθες βράδυ η ΝΔ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι απαιτεί έγγραφη δήλωση κομματικής νομιμοφροσύνης από τους ψηφοφόρους. Ουσιαστικά απαγορεύει να ψηφίσουν όλοι οι μη κομματικοί.Πηγή: nonpapernews.gr
Αναμένονται μεγάλος κλυδωνισμός και διαμαρτυρίες από τους Μητσοτάκη, Γεωργιάδη και Τζιτζικώστα. Σε αντίθεση με την ελεύθερη προσέλευση και ψηφοφορία στην αναμέτρηση Μπακογιάννη –Σαμαρά και σε όσα είχαν συμφωνηθεί και αναφέρονταν στην πρώτη ανακοίνωση.
-Αγωνία τελικά για το πόσοι θα είναι τελικά οι ψηφοφόροι στους δυο γύρους. Πόσοι νεοδημοκράτες και πόσοι περαστικοί και ανένταχτοι θα προσέλθουν να ψηφίσουν. Υπολογίζονται μίνιμουμ 150.000 άτομα έως τους διπλάσιους. Στην αναμέτρηση του 2009 Μπακογιάννη-Σαμαρά-Ψωμιάδη είχαν ψηφίσει 720.000.
- Όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν, αλλά με βαρείς περιορισμούς φρονημάτων και κομματικής υπακοής, μπορούν να το κάνουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών ενώ τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό μπορούν οι ψηφοφόροι να τα πληροφορηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας ή στις κατά τόπους Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ). Η ψηφοφορία στις 22 Νοεμβρίου και σε τυχόν επαναληπτικές στις 29 του μηνός, θα γίνουν στα ίδια εκλογικά κέντρα της ΝΔ..

Ενημερωτικό φυλλάδιο με χρήσιμες πληροφορίες για τις εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου, στις 22 Νοεμβρίου, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.
Η Συγγρού ενημερώνει τους εν δυνάμει ψηφοφόρους ότι η συμμετοχή στο δεύτερο γύρο είναι δωρεάν, καθώς όσοι ψηφίσουν στον πρώτο θα έχουν ήδη εγγραφεί μέλη του κόμματος.
Αναλυτικά η πρώτη ανακοίνωση του κόμματος, που είχε μια πιο ελεύθερη ρήτρα για τους ψηφοφόρους :
-Ψηφίζεις σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.
-Μπορείς να δεις όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της -Νέας Δημοκρατίας nd.gr ή να ενημερωθείς από τις κατά τόπους Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ).
-Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών. ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΙΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΉ
-Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο).
-Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.
-Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, ψηφίζεις στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισες την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.
-Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.
TO ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, εκδόθηκε ενημερωτικό φυλλάδιο στο οποίο επισημαίνονται τα εξής:
• Ψηφίζεις σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.
• Μπορείς να δεις όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας nd.gr ή να ενημερωθείς από τις κατά τόπους Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ).
• Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.
• Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι αποδέχονται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, καθώς και τις πολιτικές θέσεις του Κόμματος και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να τηρούν το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του, υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία τους.
• Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο).
• Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.
• Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, ψηφίζεις στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισες την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.
• Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου