Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Συνδιάσκεψη – debate της ΝΔ στις 18 ή 19 Νοεμβρίου

Στις 18 ή στις 19 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί κατά πάσα πιθανότητα η εθνική συνδιάσκεψη της ΝΔ στην οποία οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους ενώπιον του Νεοδημοκρατικού ακροατηρίου. Τούτο προέκυψε μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων των υποψηφίων που ολοκληρώθηκε πριν λίγο και πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.
Αρχικώς, έπεσε στο τραπέζι η πρόταση του κ. Τζιτζικώστα για 18 Νοεμβρίου με την οποία συμφώνησε η πλευρά Μεϊμαράκη αλλά διαφώνησαν οι κ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδης καθώς ο πρώτος έχει προγραμματισμένη ομιλία στη Θεσσαλονίκη και ο δεύτερος στο γήπεδο του Σπόρτινγκ στα Πατήσια.
Για τις 19 Νοεμβρίου συμφώνησαν οι 3 πλην του κ. Θ. Αμπατζόγλου που επιφυλάχθηκε μέχρι την επιστροφή αύριο από τη Χίο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Υπάρχουν ωστόσο κι άλλα διαδικαστικά ζητήματα με κυριότερο το ποιοι θα συμμετέχουν στη συνδιάσκεψη. Σύμφωνα με το εθιμικό οι συνδιασκέψεις είναι ανοιχτές για το κοινό, δηλαδή για όλο τον κόσμο. Επομένως κάποιος από τους υποψήφιους μπορεί να σκεφτεί να φέρει τον «στρατό» του για να αποσπάσει μεγαλύτερο χειροκρότημα.
Από την άλλη, αν ακολουθηθούν οι καταστατικές διαδικασίες και συμμετέχουν μόνον στελέχη ή ενεργά μέλη του κόμματος, είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν αντιδράσεις από υποψήφιους. Άσε που κανείς από τη ΝΔ , όπως συμβαίνει συνήθως, δεν θα μπορεί να ελέγξει τη ροή του κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου