Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ με τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ! Αναζητούν στέγη στα Νοσοκομεία (Αναμένεται δραματική αύξηση Ελλήνων Αστέγων)



Τα νοσοκομεία ως προσωρινά καταφύγια των αστέγων, στην εποχή της αριστεράς


Το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο ενός αστέγου στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας αποτελεί δείγμα όχι μόνο της κατάστασης των δημόσιων νοσοκομείων, αλλά και της ένδειας στην οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός λαός. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μόλις πέσει ο ήλιος, δεν είναι λίγοι οι άστεγοι συμπολίτες μας που επιζητούν έναν κλειστό χώρο, ώστε να προστατευθούν από το ψύχος.

Στα χρόνια ωστόσο των Μνημονίων και των εθνοπροδοτικών κυβερνήσεων, αυτός ο αριθμός έχει αυξηθεί υπέρμετρα. Η διανυκτέρευση αστέγων σε νοσοκομεία δεν είναι δυστυχώς ένα φαινόμενο τοπικό, που αφορά μόνο την Πάτρα. Πρόκειται για ένα γενικευμένο φαινόμενο, το οποίο αφορά το σύνολο της κοινωνίας. Πέρα από τους κινδύνους για τους νοσηλευόμενους, λόγω της πιθανής μεταφοράς ασθενειών, αυτή η κατάσταση δείχνει την κρατική αδιαφορία για τα πιο ευαίσθητα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Δυστυχώς, τα στοιχεία που αφορούν το βιοτικό επίπεδο καθώς και το επίπεδο της δημόσιας περίθαλψης μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των ανέργων φθάνει τα 1.196.736 άτομα, ενώ έχουν πολλαπλασιαστεί οι απολύσεις εργαζομένων προ συνταξιοδότησης, σε μια ηλικία όπου τα άτομα αυτά είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ξαναβρούν εργασία. Ακόμα, όσον αφορά την ποιότητα ζωής των Ελλήνων πολιτών σε σχετική έκθεση της Ε.Ε. για το βιοτικό επίπεδο των Ευρωπαίων πολιτών, η Ελλάδα εντοπίζεται στις τελευταίες θέσεις, με μόνο την Ρουμανία και τη Βουλγαρία να βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση.
Παράλληλα, αντί να αυξηθεί η κρατική βοήθεια στις πιο χτυπημένες από τη κρίση οικονομικές ομάδες, αντιθέτως, η κυβερνητική πολιτική εμφανίζεται ακόμη πιο σκληρή. Όχι μόνο οι άποροι αφήνονται στη μοίρα τους, όχι μόνο οι Έλληνες στρέφονται στην  ιδιωτική περίθαλψη, αλλά πλέον Σύριζα και Ανέλ επιδιώκουν και την απαγόρευση κάθε μορφής βοήθειας και αλληλεγγύης προς τους Έλληνες πολίτες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου