Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Μετά από καιρό, επιστρέψαμε!


Είναι δύσκολο στη σημερινή εποχή να θίγει κανείς το ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου χωρίς να θεωρείται μεροληπτικός και να του αποδίδονται διάφοροι χαρακτηρισμοί. Φυσικά, η ελευθερία αυτή δεν αποτελεί παρά μόνο ένα από τα πρόσωπα της ελευθερίας συνολικά και, εύκολα θα μπορούσε κανείς να καταλάβει την επιμονή μας στην υπεράσπισή της. Παρά λοιπόν τα εμπόδια που αντιμετωπίζει στη σύχρονη κοινωνία η ελευθερία της σκέψης, εμείς έχουμε πει ό,τι πρέπει να λεχθεί, και το λέμε ακόμα, και θα τολμήσουμε να εκφράσουμε οτιδήποτε μπορεί να εκφραστεί. Διότι οι ιδέες κινούν τον κόσμο, οι λέξεις όμως τον αλλάζουν. Αυτός λοιπόν είναι και ο σκοπός του συγκεκριμένου περιοδικού, του MAGNUM, το οποίο πάντα υπερασπιζόταν, και θα συνεχίσει να υπαρασπίζεται την αλήθεια και την ελευθερία της σκέψης, μέσα από την ενεργή συμμετοχή των αρθρογράφων του στο πολτικό γίγνεσθαι, οι οποίο τάσσονται υπέρ εκείνης της νοοτροπίας που θεωρούν την πιο ωφέλιμη για τους Έλληνες πολίτες.
Δεν μπορεί κανείς πλέον παρά να παραδεχτεί πως στη σημερινή κυβέρνηση αναγνωρίζουμε μια κυβέρνηση-φάντασμα. Μας διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει, εμείς όμως δεν τη βλέπουμε. Διαβάζουμε πως κυβερνά, και πως πραγματοποιεί τις προεκλογικές της υποσχέσεις, καθώς και τις υποχρεώσεις τις οποίες έχει δεσμευτεί να τηρήσει απέναντι στον Ελληνικό λαό, αλλά δεν διαπιστώνουμε να μετουσιόνωνται οι ιδέες της σε πολιτική πράξη. Μοιάζει να καταλαμβάνει πολιτικό χώρο και κοινοβουλευτικές θέσεις, οι αξίες της όμως δεν είναι πραγματικά εκεί, παρούσες με αξιώσεις στην πολιτική ζωή της χώρας. Θεωρούμε λοιπόν ότι οι πολίτες οι οποίοι τοποθετούν τους εαυτούς τους αριστερότερα του πολιτικού κέντρου οφείλουν να δημιουργήσουν εκ νέου, και ίσως εκ του μηδενός, την παράταξη, και συνεπώς την κυβέρνησή τους, να ορίσουν αυτό που τους κάνει, πολιτκά, να είναι αυτό που είναι, να μιλούν με καθαρές κουβέντες, καθαρές προτάσεις, καθαρές ιεραρχήσεις και κυρίως, καθαρά πρόσωπα, τα οποία θα μπορέσουν, τουλάχιστον, να υποστηρίξουν τη βασική υποχρέωση που έχει κάθε κόμμα απέναντι στους πολίτες, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.
Στην αντίπερα όχθη βρίσκονται οι παρατάξεις τη Δεξιάς,  οι οποίες, στο σύνολό τους, πάντοτε έθεταν ως προτεραιότητά τους το συμφέρον του Ελληνικού λαού, όντας πιστές τόσο στις υποσχέσεις με τις οποίες δεσμεύτηκαν, όσο και στις υποχρεώσεις τις οποίες έπρεπε να φέρουν εις πέρας, με οδηγό τους πάντα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο όλα τα χρόνια της αξιοσημείωτης πορείας του έχει αποδείξει την αξία και την αξιοπιστία του, χωρίς όμως να επαναπάυεται, ενώ ταυτόχρονα προσαρμόζεται συνεχώς στις απαιτήσεις των οπαδών του. Αυτό αποδεικνύεται περύτρανα από την προσπάθεια ανασυγκρότησης η οποία επέφερε και την εκλογή νέου προέδρου, του Κυριάκου Μητσωτάκη. Η ανασυγκρότηση αυτή δεν είναι μονάχα οργανωτική, αλλά και βαθιά πολιτική. Θα είναι αυτοκριτική για την μέχρι πρότεινος πορεία του κόμματος, προγραμματική για το μέλλον και φυσικά θα στοχέυσει στην ανάδειξη ανθρώπων οι οποίοι είναι ικανοί να ανανεώσουν την πολιτική ηγεσία του ίδιου το κόμματος, αλλά και της χώρας μας. Όλα αυτά πάντοτε υπό το άγρυπνο βλέμμα του εθνάρχη μας, Κωνασταντίνου Καρμανλή, ο οποίος αποτελεί προσωποποίηση των διαχρονικών αξιών τις οποίες πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία, και οι οποίες αποτελούν τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές πάνω στις οποίες θα κινηθούν όλοι οι μετέπειτα ηγέτες, πρωτίστως, και ακολούθως οι υποστηρικτές και οι οπαδοί του κόμματος.
Σε μια κοινωνία που συνεχώς προοδεύει και αλλάζει, πρέπει να αναπτυχθούν εξίσου οι ιδέες και οι αξίες των ανθρώπων. Τα κόμματα της Δεξιάς λοιπόν, και πρωτίστως η Νέα Δημοκρατία, στρέφουν την προσοχή τους και το έργο τους προς όλες αυτές τις νέες ομάδες οι οποίες, είτε έχουν δημιουργηθεί, είτε έχουν ενταχθεί στην κοινωνία μας. Έχοντας στο τιμόνι της νέους ανθρώπους, και με τη βοήθεια πάντα των μεγαλύτερων και πιο έμπειρων πολιτικών, η Νέα Δημοκρατία στρέφει το βλέμμα της σε ένα καλύτερο αύριο για όλους, μέσα από την καταπολέμηση των συμφερόντων και την επαναφορά της αξιοκρατίας, μέσα από την ίση αντιμετώπιση όλων των ανθρώπων και την προάσπιση των συμφερόντων τους, ειδικά των πιο αδύναμων ομάδων, μέσα από φιλελεύθερες και πρωτοποριακές ιδέες, οι οποίες βέβαια θα ενισχύονται από τις διαχρονικές και πανανθώπινες αξίες, τις οποίες πάντα πρέσβευε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Με αυτό λοιπόν το «μανιφέστο της κεντροδεξιάς», το MAGNUM  δηλώνει πως θα είναι παρόν στην πολιτική σκηνή της Πάτρας, αντιμετωπίζοντας με κριτική ματιά και σχολιάζοντας την επικαιρότητα, κινούμενο πάντα μέσα σε ένα πλαίσιο φιλελεύθερο και δημοκρατικό. Διότι ο μόνος τρόπος να διαπραγματευτείς με έναν μη ελεύθερο κόσμο, είναι να γίνεις τόσο απολύτως ελέυθερος ώστε η ίδια σου η ύπαρξη να είναι μια πράξη εξέγερσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου