Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Πώς θα δολοφονούσαν τον Κώστα Καραμανλή

Σ
χέδιο δολοφονίας του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με την κωδική ονομασία «Πυθία 1», εκπονούμενο από ξένες μυστικές υπηρεσίες, αποκαλύπτει το περιοδικό «Επίκαιρα».
«Άκρως απόρρητο έγγραφο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), με την κωδική ονομασία «Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης» (No 219/ 5 Φεβρουαρίου 2009)» το οποίο ενημέρωνε την κυβέρνηση Καραμανλή για σχέδιο δολοφονίας του, επικαλείται το περιοδικό. Σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο η ΕΥΠ «έλαβε γνώση από την FSB, δηλαδή τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, πως μία «Ομάδα Εργασίας» της, που αποτελούνταν από δεκαεννέα άτομα, εντόπισε και αποκάλυψε σχέδιο επίθεσης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, «με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».
Οι πράκτορες της FSB αναφέρουν στην έκθεση τους ότι τον Απρίλιο του 2008 εντόπισαν ομάδα που παρακολουθούσε το αυτοκίνητο του Κώστα Καραμανλή και αντιπαρατέθηκαν μαζί τους στην «περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής, και πιο συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φωτεινών σηματοδοτών που οδηγούν στην Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ».
«Από την ελεγχόμενη διαδικασία εμπλοκής», διάρκειας 30 δευτερολέπτων, τα άτομα του άλλου «χώρου» διέφυγαν με μοτοσικλέτα τύπου Enduro, κίτρινου χρώματος. Στο όχημα τύπου Van, μάρκας Toyota Hiace, που άφησαν πίσω τους, βρέθηκαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι παρακολουθούσαν τον τέως Πρωθυπουργό. Πιο συγκεκριμένα εντοπίστηκαν:
• Χάρτες με λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολουθούσε ο Καραμανλής από το Μέγαρο Μαξίμου στο σπίτι του στη Ραφήνα.
• Ο αριθμός των ανδρών της ασφάλειας του και τα στοιχεία των συνοδευτικών οχημάτων.
• Χάρτες με τα σημεία συνάντησης των ομάδων παρακολούθησης.
• Κιάλια νυχτερινής όρασης και υλικά καμουφλάζ.
• Συστήματα επικοινωνίας υψηλής ευκρίνειας και εμβέλειας.
• Όπλα τύπου Τοκάρεφ και Καλάσνικοφ.
• Εκρηκτική ύλη C - 4.
Η επιχείρηση δολοφονίας το Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με το δελτίο της ΕΥΠ, εντασσόταν σε ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, με «πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του στόχου, με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας», αναφέρει το περιοδικό.
Πιο συγκεκριμένα το σχέδιο «Πυθία 1» επικεντρωνόταν σε τέσσερα σημεία:
1. Πολιτική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την υπόθεση Βατοπεδίου. Η συγκεκριμένη υπόθεση βρισκόταν σε εξέλιξη πολλά χρόνια πριν, αλλά είδε το φως της δημοσιότητας το καλοκαίρι του 2008.
2. Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την καθ' οιονδήποτε τρόπο υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας.
3. Κοινωνική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με διάφορες μορφές κοινωνικής αναταραχής, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι τρομοκρατικές ενέργειες.
4. Διάφορα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική.
Ωστόσο, όπως σημειώνει η ΕΥΠ, η εγκυρότητα των συγκεκριμένων πληροφοριών δεν μπορεί να ελεγχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου