Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Τα εγκλήματα των τελευταίων χρόνων που συγκλόνισαν την Δυτική Ελλάδα

Πολλά τα εγκλήματα που έχουν προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία τα τελευταία χρόνια, και συγκεκριμένα από το 2005 και μετά, εξαιτίας του συνταρακτικού τρόπου με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν, αλλά και επειδή κάποια απ' αυτά παραμένουν ανεξιχνίαστα μέχρι και σήμερα.


Ημερομηνία : 14-04-05
Πηγή: Ελευθεροτυπία
Περιοχή: Πάτρα
Κατηγορία: Οργανωμένο έγκλημα
Δημοσιογραφικός τίτλος: Δολοφονία Παιζή / Εκανε το λάθος και ξεμύτισε... μέρα.



Στις 14 Απριλίου 2005 ο Παϊζης δέχεται ένα τηλεφώνημα για να πάει στη λέσχη του. «Για να βγει από το σπίτι θα πρέπει να του τηλεφώνησε κάποιος πολύ καλός φίλος του», εκτιμά στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Παϊζης κατευθύνεται προς τη λέσχη του, λέγοντας μάλιστα στη σύζυγό του να τον περιμένει για φαγητό. Μόλις κατέβηκε από το αυτοκίνητο, ένας - φορώντας περούκα προφανώς- γνωστός του τον πλησιάζει προτάσσοντάς του το όπλο, ένα υποπολυβόλο τύπου «σκόρπιον».

Ο Παϊζης αντέδρασε μάλλον περιφρονητικά: Τι είναι αυτό, ρε! Ο νεαρός εκτελεστής όχι μόνο δεν απάντησε αλλά τον πυροβόλησε 13 φορές. Οι οκτώ από τις σφαίρες τον βρήκαν στο κεφάλι.

Από τη στιγμή εκείνη όλα ανατράπηκαν στην Πάτρα. Οι ομάδες αυξήθηκαν και σκλήρυναν τη στάση τους έναντι των καταστηματαρχών, με αποτέλεσμα να αυξηθεί και η δυσφορία. Η αστυνομία, η οποία όλα αυτά τα χρόνια παρέμεινε θεατής -η ιστορία με τα «πυγμαχάκια» και τη δράση τους ήταν γνωστή ακόμη και σε απλούς πολίτες- άρχισε να ανησυχεί, ώσπου ένας καταστηματάρχης κατέθεσε σε βάρος των ανθρώπων της νύχτας στην Ασφάλεια Αττικής, στην Αθήνα, η οποία και οργάνωσε την επιχείρηση της περασμένης εβδομάδας που κατέληξε στη σύλληψη 15 ατόμων.

Οι συλλήψεις αυτές έκλεισαν και μια ιστορία δράσης 15 χρόνων, αφήνοντας πίσω της πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο δράσης της αστυνομίας η οποία, αν και γνώριζε πρόσωπα και πράγματα, δεν είχε εξαρθρώσει τις ομάδες εκβιαστών που είχαν ερασιτεχνική δομή στην οργάνωσή τους.

ο Ανδρέας Παΐζης

Ωστόσο, η δολοφονία παραμένει ανεξιχνίαστη μέχρι και σήμερα αφού στις 5 Απριλίου 2011 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας ανακοίνωσε την απόφασή του να κριθούν αθώοι οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση δολοφονίας του Ανδρέα Παϊζη.

Λίγη ώρα αργότερα εννέα ακόμη κατηγορούμενοι για την υπόθεση των κυκλωμάτων κηρύσσονταν αθώοι από την έδρα του δικαστηρίου ενώ άλλοι 11 που κρίθηκαν ένοχοι για ορισμένα αδικήματα έχουν ήδη εκτίσει τα 3/5 της ποινής τους μετά την φυλάκιση που τους επεβλήθη πρωτόδικα το 2009 και αφέθησαν ελεύθεροι.

Κατά την αγόρευσή της, η Εισαγγελέας κυρία Βασιλική Αργυρή είχε προτείνει την αθώωση των δέκα εκ των είκοσι κατηγορουμένων αντίθετα με την πρωτόδικη απόφαση. Το σημαντικότερο όλων ήταν πως είχε σημειώσει ότι ουσιαστικά δεν προκύπτει η κατηγορία της ανθρωποκτονίας του Ανδρέα Παΐζη αλλά και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή. Για το λόγο αυτό η Εισαγγελέας είχε ζητήσει την αθώωση του βασικού κατηγορούμενου.

Καταδικαστική ήταν πρωτόδικη η απόφαση του δικαστηρίου για τους 21 από τους 26 κατηγορούμενους. Οι 26 κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί το 2006 στο πλαίσιο της έρευνας για κυκλώματα της νύχτας που δρούσαν στην πόλη, θύμα των οποίων έπεσε και ένας 42χρονος τον Απρίλιο του 2005.



Ημερομηνία: 15-10-05
Πηγή: Πρώτο θέμα
Περιοχή: Αίγιο
Κατηγορία: Οργανωμένο έγκλημα
 

Δημοσιογραφικός τίτλος: Τριπλή εκτέλεση . Ήταν 15 Οκτωβρίου του 2005. Στην παραθαλάσσια βίλα της οικογένειας Ζουμπατλή στο Λόγγο Αιγίου, βρίσκονται όλοι εκτός από τη μεγάλη κόρη Ελένη που τελευταία στιγμή ακύρωσε το ταξίδι της.



Ο 66χρονος Μιχάλης, η σύζυγος του Καλλιόπη – Φανή 59 ετών, ο 40χρονος γιος τους Νίκος και η 45χρονη σύζυγος του Αμέντ Χαναάν μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά τους. Οι δείκτες του ρολογιού δείχνουν οκτώ και δέκα λεπτά.

Ξαφνικά, το ρεύμα στην έπαυλη του πάμπλουτου Έλληνα της Αιγύπτου κόβεται, ένας μασκοφόρος εμφανίζεται μπροστά τους και με ένα 9άρι πιστόλι πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής όλα τα ενήλικα μέλη της οικογένειας.

Για κάθε άνδρα ο πληρωμένος εκτελεστής ρίχνει μια σφαίρα ενώ για κάθε γυναίκα τρεις. Τα δύο παιδία, το δεκάχρονο κορίτσι και το πεντάχρονο αγοράκι κρύβονται και μόλις ο δολοφόνος φεύγει τρέχουν στο καφενείο και ενημερώνουν τους συγχωριανούς για το μακελειό στη βίλα του Λόγγου.
Τελικά, μόνο η 45χρονη Αμέντ Χαναάν καταφέρνει σοβαρά τραυματισμένη να επιζήσει ενώ τα υπόλοιπα τρία μέλη της οικογένειας ξεψυχούν αβοήθητοι.

Η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή αντιλαμβάνεται πως πρόκειται για μια μοναδική περίπτωση στα ελληνικά χρονικά, το ενδεχόμενο της ληστείας αρχικά αποκλείεται και οι αξιωματικοί της Ασφάλειας κάνουν λόγο για συμβόλαιο θανάτου που κάποιος σφράγισε σε βάρος της οικογένειας…

Ο πληρωμένος δολοφόνος ήταν επαγγελματίας και επισκέφθηκε πολλές φορές το σπίτι πριν προχωρήσει στο τελευταίο και πιο ανατριχιαστικό του βήμα.

Από την Αστυνομία, ξεκίνησε ένα μπαράζ καταθέσεων και οι έρευνες απλώθηκαν στο φιλικό, οικογενειακό, επαγγελματικό και κοινωνικό περιβάλλον των θυμάτων χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.



Ημερομηνία: 30-07-06
Πηγή: tvxsteam
Περιοχή: Ακράτα




Το θύμα, ο 22χρονος ποδοσφαιριστής Θοδωρής Παναγούλιας, το μοιραίο βράδυ στις 30 Ιουλίου 2006 διασκέδαζε στο μπαρ των κατηγορουμένων στην Εγκάλη Διακοφτού και τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Ιουλίου βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση δίπλα στις γραμμές του τρένου.

Μεταφέρεται στο νοσοκομείο του Ρίου και δυο μέρες αργότερα χάνει την μάχη για τη ζωή. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι επρόκειτο για ατύχημα και ότι ο θάνατος είχε προέλθει από το χτύπημα της αμαξοστοιχίας.

Ωστόσο η ιατροδικαστής Αγγελική Τζιόλα είχε κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια εντοπίζοντας πολλαπλά κατάγματα στο κεφάλι του 22χρονου με αιχμηρό αντικείμενο.

Επτάμιση μήνες χρειάστηκε, ώστε με εντολή του εισαγγελέα η αστυνομία να συλλάβει τον ιδιοκτήτη, το γιο του και έναν πρώην υπάλληλο του μπαρ όπου διασκέδαζε ο άτυχος νεαρός ποδοσφαιριστής λίγο πριν το έγκλημα.

Τον κύριο λόγο της σύλληψης των τριών ατόμων, πέραν των καταθέσεων μαρτύρων, απετέλεσε το γεγονός ότι στα ματωμένα ρούχα του θύματος που με άλλα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας, μία από τις κηλίδες αίματος που βρέθηκε σύμφωνα με τα εργαστηριακά ευρήματα της μεθόδου του DNA, ανήκει σε έναν από τους συλληφθέντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των μαρτυριών, το θύμα λογομάχησε με τους δράστες εντός του μπαρ. Τον οδήγησαν έξω από το μαγαζί και τον χτύπησαν. Στη συνέχεια τον μετέφεραν στις γραμμές του τρένου όπου τον άφησαν σε κωματώδη κατάσταση για να φανεί ως ατύχημα ή αυτοκτονία.

Κατά έναν αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής λόγο, λίγες μέρες πριν την προσαγωγή των φερομένων ως δολοφόνων του άτυχου ποδοσφαιριστή, του επιχειρηματία Γιάννη Βάκρινου, ιδιοκτήτης του club "Κουρσάρος" στην παραλία του Διακοπτού, και του γιού του Θανάση, το μπαρ στο οποίο πιθανολογείται ότι συντελέστηκε η δολοφονία, αποτεφρώθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά από πυρκαγιά.


ο Γιάννης Βάκρινος

Η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης για την δολοφονία του 22χρονου ποδοσφαιριστή θα ξεκινήσει στις 11 Ιανουαρίου του 2012, μετά από αίτημα που κατέθεσε η υπεράσπιση.

Συγκεκριμένα, το αίτημα κατατέθηκε εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, ο Αλέξανδρος Κατσαντώνης, κάτι που έγινε δεκτό τόσο από το δικαστήριο όσο και από τον συνήγορο της οικογένειας Παναγούλια, Αλέξη Κούγια.

Γιάννης και Θεόδωρος Βάκρινος βρέθηκαν κανονικά στα δικαστήρια της Πάτρας, συνοδευόμενοι από συγγενείς και φίλους, οι οποίοι τους στήριξαν από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης. Στην αντίπερα όχθη, το παρών έδωσαν και τα μέλη της οικογένειας Παναγούλια (οι γονείς, ο αδελφός του και η αδελφή του, με τον συνήγορό τους, Αλέξη Κούγια, να εκφράζει σιγουριά για ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης στο Εφετείο.



Ημερομηνία: 30-4-11
Περιοχή: Πάτρα

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΑΝΤΑ




ο Κώστας Μο Κώστας Μαντάςαντάςο Κώστας Μαντάς

Όλα συνέβησαν στις 12:30, όταν οι δύο δράστες εισέβαλαν στο super marke "Champion Μαρινόπουλος", που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ελ.Βενιζέλου και Κορίνθου, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με γυαλιά ηλιου και φορώντας τις κουκούλες από τις λευκές μπλούζες τους στο κεφάλι.

Κατευθύνθηκαν αμέσως στο χώρο που βρίσκονται τα ταμεία και υπό την απειλή όπλου απέσπασαν από τις εργαζόμενες το ποσό των 3.000 ευρώ.

Ο 59χρονος Πυροσβέστης Κώστας Μαντάς, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα, βλέποντας τους ληστές, επέστρεψε στο αυτοκίνητό του, απ' όπου πήρε ένα λοστό, και μπήκε ξανά στο κατάστημα από την κύρια είσοδο με σκοπό να ακινητοποιήσει τους ληστές.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αρχικά φώναξε να κλείσουν οι πόρτες και στη συνέχεια πρόλαβε να χτυπήσει στην πλάτη τον έναν ληστή.

Ωστόσο, ο δεύτερος ληστής, χωρίς να διστάσει καθόλου, έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε τον άτυχο άνδρα τρεις φορές, στο κεφάλι, το λαιμό, το στήθος και το στομάχι.

Στο κατάστημα επικράτησε πανικός, με τους δύο δράστες να τρέπονται σε φυγή με ένα μαύρο δίκυκλο μικρού κυβισμού και τον άτυχο πυροσβέστη να κείτεται στα ταμεία σοβαρά τραυματισμένος.

Ο 59χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, αλλά δεν τα κατάφερε αφού εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του.

Επί τόπου έσπευσε δύναμη της αστυνομίας που έγινε αποδέκτης των έντονων αντιδράσεων όσων ήταν μπροστά στο συμβάν και είχαν σοκαριστεί. Οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών που διέφυγαν προς την Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο άτυχος 59χρονος πυροσβέστης, εργαζόταν ως τηλεφωνητής στον Α' Πυροσβεστικό Σταθμό της Πάτρας και ήταν πατέρας δυο παιδιών. Πήγαινε συχνά στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ αφού τον τελευταίο καιρό ήταν κάτοικος της περιοχής. Η καταγωγή του ήταν από την Κεφαλλονιά, αλλά έμενε πολλά χρόνια στο Ζαβλάνι και σχετικά πρόσφατα είχε μετακομίσει στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Πράτσικα.

Στις 5 Μαΐου η δολοφονία του άτυχου πυροσβέστη εξειχνιάστηκε.




Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας αναφέρει:

"Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του 60χρονου Πυροσβέστη, που τελέστηκε μεσημβρινές ώρες της 30-04-2011, εντός του πολυκαταστήματος «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δράστες είναι δύο (2) αλλοδαποί, αλβανικής υπηκοότητα, 20 και 21 ετών, κάτοικοι Πατρών, οι οποίοι εντοπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από αστυνομικούς και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, όπου και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος τους.

Οι δύο δράστες αναγνωρίστηκαν από υπαλλήλους και πελάτες του καταστήματος. Κατά τη διάρκεια της έρευνας που έγινε στην οικία τους, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι των 7,62 mm . Όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές εξετάσεις, οι οποίες συνεχίζονται, δεν έχει χρησιμοποιηθεί στην τέλεση της συγκεκριμένης ανθρωποκτονίας.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες, με την απειλή όπλου είχαν ληστέψει περίπτερο στην οδό Οδυσσέα Ελύτη στην Πάτρα την 23.30 ώρα της 29-04-2011.

Δράστες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής του όπλου, που βρέθηκε στο σπίτι τους."

Παράλληλα, ο κ. Ανδρικόπουλος, τόνισε ότι η σύλληψη των δραστών αποτελούσε θέμα τιμής για την Ασφάλεια Πατρών.

Η επιχείρηση σύλληψής τους, πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στην συμβολή των οδών Κορίνθου και Σκαγιοπουλείου.

Σύμφωνα με περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, οι δυο ύποπτοι περικυκλώθηκαν από άνδρες της Αστυνομίας - υπήρξαν μαρτυρίες και για πυροβολισμούς, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται - οι οποίοι τους ακινητοποίησαν φωνάζοντας χαρακτηριστικά "τελείωσαν όλα!", μπροστά στα έκπληκτα μάτια των κατοίκων της περιοχής.

Οι δύο νεαροί Αλβανοί κρίθηκαν προφυλακιστέοι από τον αρμόδιο Ανακριτή Πατρών.




Ημερομηνία: 26-12-10
Πηγή: Πελοπόνησσος
Περιοχή: Πάτρα
Κατηγορία: Αγρια δολοφονία
Δημοσιογραφικός τίτλος: Απίστευτη αγριότητα στην Πάτρα - τον βασάνισαν πριν τον σκοτώσουν!



Είναι χαρακτηριστικό ότι συνέχιζαν να τον μαχαιρώνουν με μανία, ακόμη κι όταν ήταν ήδη νεκρός!

Αλλοδαπός ηλικίας μεταξύ 20 και 30 χρόνων είναι ο άτυχος άνδρας που βρέθηκε δολοφονημένος με 17 μαχαιριές και πεταμένος στον δρόμο μέσα σε μια κουβέρτα, κοντά στο κολυμβητήριο "Πεπανός" της Πάτρας. Όλα δείχνουν ότι διασκέδαζε μαζί με τους δολοφόνους του και είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, πριν εκείνοι αρχίσουν να τον βασανίζουν απάνθρωπα και, τελικά, τον σκοτώσουν!

Η ιατροδικαστική εξέταση απέδειξε ότι το τραγικό θύμα είχε δεχτεί χτυπήματα με μαχαίρι ή άλλου είδους αιχμηρό αντικείμενο στο μπροστινό και το πίσω μέρος του σώματός του, το πόδι και τους γλουτούς, ενώ φέρει προθανάτιους μώλωπες στο πρόσωπο και κατάγματα στα δύο χέρια και στο ένα πόδι! Όλα αυτά, δείχνουν ότι ο δράστης ή οι δράστες τον βασάνισαν με ιδιαίτερο μίσος, ίσως επειδή προσπαθούσαν να τον πείσουν να τους αποκαλύψει κάτι που ήθελαν.

Αλλά και ο τρόπος με τον οποίο σφαγιάστηκε κυριολεκτικά ο νεαρός άνδρας, δείχνει ότι ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι έκρυβαν μέσα τους απέραντη οργή και μίσος και τα άφησαν να ξεσπάσουν! Είναι χαρακτηριστικό ότι συνέχιζαν να τον μαχαιρώνουν με μανία, ακόμη κι όταν ήταν ήδη νεκρός!

Το έγκλημα φαίνεται πως έγινε σε άλλο σημείο και στην συνέχεια οι δράστες μετέφεραν το πτώμα εκεί όπου βρέθηκε. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν πάρει τα δακτυλικά αποτυπώματα του θύματος και ελπίζουν ότι θα τους οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητάς του, πράγμα που ίσως αποκαλύψει και με ποιον ή ποιους σχετιζόταν.

Οι δράστες της δολοφονίας του αλλοδαπού είναι αφρικανικής καταγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», και οι δύο αλλοδαποί που έχουν προσαχθεί στην Ασφάλεια Πατρών αναμένεται να αντιμετωπίσουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Φαίνεται πως έχει εντοπιστεί αίμα στα ρούχα τους από το σώμα του δράστη, κάτι που επιβεβαιώνει τις υπόνοιες των αστυνομικών ότι οι δολοφόνοι του αλλοδαπού ήταν από το ευρύτερο φιλικό του περιβάλλον. Πρόκειται για δύο άτομα με τα οποία το θύμα ερχόταν σε καθημερινή επαφή και έμεναν μαζί του στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Λάγγουρα.

Εκτιμάται, μιας και οι προσαχθέντες δεν δέχονται οποιαδήποτε εμπλοκή με την υπόθεση ότι οι δράστες είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ όταν τέλεσαν τη δολοφονία.

Τα χτυπήματα στο σώμα του θύματος υποδηλώνουν ένα έγκλημα μίσους, άγνωστης αιτίας. Έκεινο που προκάλεσε εντύπωση στους αστυνομικούς ήταν ότι το γεγονός ότι το τριχωτό της κεφαλής του θύματος ήταν κομμένο, τμήματα του οποίου εντοπίστηκαν στην περιοχή.

Οι δράστες προσπάθησαν να κρύψουν το σώμα του νεκρού άνδρα τυλίγοντάς το με μία κουβέρτα και μεταφέροντάς το από το σημείο της δολοφονίας. Φαίνεται όμως ότι η κίνηση στο σημείο ήταν αυξημένη και μόλις κατάλαβαν ότι τους είχαν αντιληφθεί διερχόμενοι οδηγοί, άφησαν το πτώμα στην Πατρών – Κλάους και το έβαλαν στα πόδια.

Το θύμα διέμενε τους τελευταίους μήνες στην Πάτρα και με τα ελάχιστα χρήματα που είχε εξασφαλίσει, έκανε αγορές διαφόρων ειδών από σούπερ μάρκετ που βρίσκονται κοντά στο «Πεπανός».
Το θύμα, εκτός από τις 17 μαχαιριές, είχε δεχθεί και χτυπήματα με ξύλα, καθώς επίσης γροθιές και κλωτσιές σε όλο του το σώμα με αποτέλεσμα να φέρει πολλαπλά κατάγματα. Φαίνεται ότι οι δράστες επέλεξαν να βασανίσουν με τον τρόπο αυτό τον αλλοδαπό πριν τον σκοτώσουν.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου