Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Πρόγραμμα των εκδηλώσεων 28ης Οκτωβρίου



Η ιστορική επέτειος της « 28ης Οκτωβρίου 1940 » θα γιορτασθεί και φέτος με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότηταΣτην Πάτρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις πιο κάτω εκδηλώσεις.

Α. – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

ΩΡΑ 10.00 π.μ. Κατάθεση στεφάνων στο τόπο που έπεσε η πρώτη βόμβα στην Ελλάδα με αποδέκτη την πόλη των Πατρών και ώρα 9.00 π.μ από σμήνη βομβαρδιστικών ιταλικών αεροπλάνων μπροστά στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγ. Ανδρέα οδός Αγ. Διονυσίου με τις πρώτες ανθρώπινες απώλειες και τραυματίες του άμαχου πληθυσμού.

Ενός Λεπτού σιγή. Ανάκρουση εθνικού ύμνου . Μετάβαση στην Πλατεία εθνικής Αντίστασης..


ΩΡΑ 10.30 πμ. Με φροντίδα του κ. Πρύτανη του πανεπιστημίου Πατρών, του κ. Προέδρου ΤΕΙ των κ.κ Διευθυντών των Δ/σεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης , των Εφόρων Προσκόπων και Οδηγών, θα πραγματοποιηθεί προσκύνημα στο Μνημείο της Ελευθερίας (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης) από φοιτητές μαθητές των Σχολείων, προσκόπους και οδηγούς προσερχόμενους με επικεφαλείς τους καθηγητές δασκάλους και βαθμοφόρους,.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους τους Πανεπιστημίου, του ΤΕΙ και των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου με την επιμέλεια του Διευθυντού Φυσικής Αγωγής Νομού Αχαΐας.

ΩΡΑ 12.30 Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία , τις Δημόσιες Υπηρεσίες της Π.Δ.Ε , τα Ν.Π.Δ.Δ κ.λ.π.


Β. – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011



ΩΡΑ 07.30 πμ.Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλως των εκκλησιών φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και οι Μουσικές του Δήμου θα περιέλθουν στους δρόμους της πόλης παιανίζοντας θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια

ΩΡΑ 8 π.μ Έπαρση της σημαίας .

ΩΡΑ 11.ΟΟ π.μ Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ.κ. Χρυσοστόμου


Τέλος προσέλευσης επισήμων 10.50 π.μ



ΩΡΑ 11.30 π.μ Στη συνέχεια στο Μνημείο της Ελευθερίας ( Πλατεία Εθνικής Αντίστασης ) που θα υπάρχει τιμητική φρουρά από σημαιοφόρους των Λυκείων και Γυμνασίων των Πατρών, θα γίνει Επιμνημόσυνη Δέηση,.Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει στο Μνημείο της Ελευθερίας (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης) Εκπαιδευτικός Α/θμιας εκπαίδευσης..

Κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, αποχώρηση σημαιοφόρων και επισήμων.Επισημαίνεται ότι στεφάνι για την Εθνική Αντίσταση θα καταθέσουν οι εκπρόσωποι των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων.



ΩΡΑ 12.00 μ.μ .Θα λάβει χώρα προ των επισήμων που θα είναι στην Πλατεία ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ, παρέλαση των Σωματείων, Οργανώσεων, Αντιπροσωπειών του Πανεπιστημίου Πατρών, ΤΕΙ μαθητών Πολεμιστών ΕΕΣ Τμημάτων Στρατού, Σωμάτων Ασφαλείας και πυροσβεστικής Υπηρεσίας.



ΩΡΑ 17.31 μ.μ.Υποστολή σημαίας στην κεντρική προβλήτα Αγ. Νικολάου Τιμές θα αποδώσει κατά τα κεκανονισμένα Τμήμα Στρατού μετά της Μουσικής του Δήμου .



• ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ : Οδός ΑΓ. ΑΝΔΡΕΟΥ από το ύψος Οδός Αράτου μέχρι τον Ι.Ν ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ.


• ΘΕΣΗ ΕΠΙΣΗΜΩΝ: Πλατεία Τριών Συμμάχων, ειδική εξέδρα με

Προσκλήσεις.


• ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Πολιτικά, Στρατιωτικά, Αστυνομικά, Πυροσβεστικά Τμήματα.


• ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ: Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Νικόλαος Καπερώνης υπάλληλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ..




Από της 08.00 π.μ της ώρας της 27ης Οκτωβρίου 2011 μέχρι της Δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2011 ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, ΝΠΔΔ καταστημάτων, των καταστημάτων Τραπεζών ΝΠΙΔ, των οικιών, καθώς και των πλοίων που είναι στο Λιμάνι.



Τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2011 θα γίνει φωταγώγηση της πόλης, των καταστημάτων του Δημοσίου, Δημοτικών Υπηρεσιών ,ΝΠΔΔ και Τραπεζών καθώς και των πλοίων που είναι στο Λιμάνι, με φροντίδα των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων



ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ



Η ιστορική επέτειος της «28ης Οκτωβρίου 1940» θα γιορταστεί και φέτος με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα. Σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή θα γίνουν σε Αιγιάλεια και Καλάβρυτα, όπως αναφέρει το www.aigialeianews.gr, οι πιο κάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

ΑΙΓΙΟ

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
Ομιλίες και ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμούς κλπ με φροντίδα των Δ/ντών των Σχολείων και Προϊστάμενων των Δημοσίων Υπηρεσιών και των Διοικήσεων των Ν.Π.Δ.Δ. και Οργανισμών.
ΩΡΑ 12:00: Προσκύνημα μαθητών και μαθητριών των Σχολείων και Σχολών, Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών (αντιπροσωπείες μιας διμοιρίας με τους σημαιοφόρους και παραστάτες), στο Μνημείο των Ηρώων (Υψηλά Αλώνια), με επικεφαλής Καθηγητές, Δασκάλους και βαθμοφόρους, παρουσία της Δημοτικής Αρχής. Η Χορωδία του 1ου Γυμνασίου Αιγίου, υπό τη Δ/νση της καθηγήτριας μουσικής κα Μαρίας ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ θα ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών εκ μέρους των Σχολείων και ενός λεπτού σιγή. Τελετάρχες ορίζονται: Ο κ. Βελισάριος ΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου και ο κ. Αναστάσιος ΧΑΛΜΟΥΚΟΣ, καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 1ου Γενικού Λυκείου Αιγίου.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011


ΩΡΑ 06:47: Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και εγερτηρίου από τη Φιλαρμονική Αιγίου.
ΩΡΑ 08:00: Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων (Υψηλά Αλώνια).
ΩΡΑ 09:45: Πέρας προσέλευσης αντιπροσωπειών Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κλπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, καθώς και της Φιλαρμονικής Αιγίου για απόδοση τιμών, μπροστά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ».
ΩΡΑ 10:30: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ».


Μετά τη Δοξολογία και προηγουμένης της Φιλαρμονικής, μετάβαση του Ιερού Κλήρου, των επισήμων, των αντιπροσωπειών των σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κλπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, στο Μνημείο Ηρώων (Υψηλά Αλώνια) όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Γεώργιο Τζεραβίνη, εκπ/κό του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου. Σε περίπτωση ακαταλληλότητας του καιρού ο πανηγυρικός θα εκφωνηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» μετά τη Δοξολογία.

Μετά το πέρας αυτής θα κατατεθούν στεφάνια από τον κ. Δήμαρχο, τις Αρχές και τους φορείς της πόλης. Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Μετά το τέλος της κατάθεσης του στεφάνου ο Ιερός Κλήρος και οι Αρχές θα παρακολουθήσουν την παρέλαση, από τον ειδικό χώρο στην πλατεία Φανερωμένης.
ΩΡΑ 11:30: Εκκίνηση των τμημάτων που θα παρελάσουν, προηγουμένης της Φιλαρμονικής Αιγίου, η οποία μόλις φθάσει στο ύψος των Επισήμων θα παραταχθεί στο χώρο απέναντι από αυτούς.
ΩΡΑ 17:30: Υποστολή της Σημαίας.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ


Η Ιστορική-Λαογραφική Εταιρεία Αιγιαλείας (ΙΛΕΑ) με την ευκαιρία της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, διοργανώνει μουσικοφιλολογική πανηγυρική εκδήλωση, με θέμα «Το Έπος του '40 από το Σικελιανό έως τον Ελύτη και από το Πολεμικό Εμβατήριο έως το «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ», καθώς συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από τη γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη και 60 χρόνια από το θάνατο του Αγγέλου Σικελιανού, των δύο μεγάλων ποιητών μας που ύμνησαν με το έργο τους, τους Εθνικούς μας Αγώνες του 1940-41. Προσκαλείστε να παρακολουθήσετε τη σημαντική αυτή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στον πολυχώρο του «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ» (οδός Επ. Τιμοθέου και Παναγιωτοπούλων).


Παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να παρακολουθήσουν τις πιο πάνω εορταστικές εκδηλώσεις.
Γενικός Επόπτης: Η Αντιδήμαρχος Αιγιαλείας κα Ψυχράμη- Σταυροπούλου Βασιλική.
Τελετάρχες του Δήμου ορίζονται: Η κα Μουγκάση Κωνσταντίνα, Πρ/νη Δ.Σ. - ΟΙΚ.Ε- Ε.ΠΖ- Δ.ΣΧ., οι Δημοτικοί Υπάλληλοι κ. Τρίψας Χρήστος και ο κ. Σταματόπουλος Αριστομένης. Όσοι θα καταθέσουν στεφάνι πρέπει να το δηλώσουν στο Δημαρχείο και στη τηλέφωνα: 26913-60641- 60648 μέχρι και 26/10/2011 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

AIΓΕΙΡΑ

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου


Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων και των σπιτιών από το πρωί στις 08:00 μέχρι τη Δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου. Διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων στα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Αιγείρας του Δήμου Αιγιαλείας για τον εορτασμό της Επετείου. Φωταγώγηση δρόμων, Δημοτικών καταστημάτων και σπιτιών κατά τις βραδινές ώρες.
Ώρα 08:00 στην Τοπική Κοινότητα Αιγείρας, έπαρση της σημαίας με την συνοδεία της Φιλαρμονικής.


Παρασκευή 28 Οκτωβρίου


Ώρα 06:30 -Χαιρετισμός της Μεγάλης Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών.
Ώρα 09:45 - Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος, ομιλία από την εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Αιγείρας κα. Μαρτίνη Ρωξάνη.
Ώρα 10:15 - Στην Τοπική Κοινότητα Αιγείρας επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις και τα Σχολεία κατά σειρά προβαδίσματος. Ακολούθως θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και η Φιλαρμονική θα ανακρούσει τον Εθνικό Ύμνο.
Ώρα 10:30 - Παρέλαση Σχολείων. Αποχώρηση μαθητών από Ικαρίου και προς παραλιακή οδό.
Ώρα 19:00 - Φωταγώγηση δρόμων. Δημοτικών καταστημάτων και των σπιτιών κατά τις βραδινές ώρες. Επίσης θα γίνει υποστολή σημαίας με τη συνοδεία της φιλαρμονικής. Τελετάρχης ορίζεται ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Φακίτσας Εμμανουήλ. Παρακαλούνται οι Αρχές, οι εκπρόσωποι Υπηρεσιών, Οργανισμών, Συλλόγων, Σωματείων και οι κάτοικοι να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις.

ΔΙΑΚΟΠΤΟ

27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
Ομιλίες και ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, Δημόσιας Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμούς κ.λ.π. με φροντίδα των Δ/ντων των σχολείων και Προϊσταμένων των Δημοσίων Υπηρεσιών και των Διοικήσεων των Ν.Π.Δ.Δ. και οργανισμών.


28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011


Ώρα 07.00: Χαιρετισμός της Μεγάλης Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ


Ώρα 09.45 θα τελεσθεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνος και θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κ. Ράλλη Φερεντίνη δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα γίνει στο Μνημείο των Ηρώων επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές, Σχολεία, Οργανισμούς και Συλλόγους και θα ακολουθήσουν τραγούδια από την παιδική χορωδία Διακοπτού. Τήρηση σιγής ενός λεπτού. ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ
Θα επακολουθήσει παρέλαση των μαθητών των Σχολείων στην πλατεία (έναντι σταθμού ΟΣΕ). Τελετάρχης της Εορτής ορίζεται ο Δημοτικός Υπάλληλος ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ.


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΙΖΟΜΥΛΟΥ


Ώρα 09.15 θα τελεσθεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοίμησης Θεοτόκου στην Τοπική Κοινότητα Ριζομύλου και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου Μουρίκης Πολύδωρος.


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΑΙΩΝΑ


Ώρα 09.15 θα τελεσθεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου και τον πανηγυρικό της ημέρας θα Εκφωνήσει η δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Μποζίκη Ελένη. Μετά την δοξολογία σε όποιες Τοπικές Κοινότητες υπάρχει Μνημείο Ηρώων θα επακολουθήσει:
- Επιμνημόσυνη δέηση.
- Κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο των Ηρώων.
- Τήρηση σιγής ενός λεπτού.
- Εθνικός Ύμνος από μαθητές.
Στις παραπάνω εκδηλώσεις οφείλουν να συμμετέχουν ο Ιερός κλήρος, το Δημοτικό Σύμβουλοι, Τοπικά Συμβούλια, όλες οι Αρχές και οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Διακοπτού.

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

Παρασκευή 28η Οκτωβρίου 2011


Ώρα 09:15: Εκκλησιασμός μαθητών δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων με τις σημαίες τους στους τοπικούς Ιερούς Ναούς των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.
Ώρα 09:45: Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αβύθου Ροδοδάφνης.
Ώρα 10:15: Μετάβαση του Ιερού κλήρου, των επισήμων, των αντιπροσωπειών και των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αβύθου, με τη σημαία του, στη πλατεία Εθνικής Αντίστασης Αβύθου Ροδοδάφνης όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από δάσκαλο του Δημοτικού Σχολείου Αβύθου. Μετά το πέρας αυτών θα αρχίσει η κατάθεση στεφάνων από τον Αντιδήμαρχο, τους φορείς και τα σχολεία.


Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ακολούθως ο Εθνικός Ύμνος. Οι εορταστικές εκδηλώσεις (Δοξολογία, ομιλίες, κατάθεση στεφάνων) στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αιγιάλειας, θα γίνουν με ευθύνη των Τοπικών Συμβουλίων στους κατά τόπους Ιερούς Ναούς και στα μνημεία των ηρώων. Παρακαλούνται όλοι οι πολίτες όπως παρακολουθήσουν τις παραπάνω εκδηλώσεις συμμετέχοντας ενεργά στον εορτασμό της επετείου.

ΑΚΡΑΤΑ

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011


Πανηγυρικές εκδηλώσεις των Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την ανάπτυξη της σημασίας της Εθνικής Επετείου.
ΩΡΑ 11:00μ.μ. Προσκύνημα μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο ηρώο της έδρας τους, με επικεφαλής δασκάλους, καθηγητές. Κατάθεση στεφάνων και στέψη προτομών, με συμμετοχή της Φιλαρμονικής.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011


ΩΡΑ 6:30 π.μ.: ΕΩΘΙΝΟ.
Ώρα 8:00 π.μ.: ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ στο Ηρώο Ακράτας. ΩΡΑ 9:30π.μ.:ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους.
ΩΡΑ 9:45 π.μ.: ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΣΗΜΩΝ στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους.
ΩΡΑ 10:00π.μ: ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, χοροστατούντος του Ιερατικού Προϊσταμένου του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη Ισαάκ Παπαθανασίου. Τον ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ της ημέρας θα εκφωνήσει η Νηπιαγωγός του Α' Νηπιαγωγείου Ακράτας κ. Γιαννοπούλου Κωνσταντίνα.
ΩΡΑ 10:45π.μ.: ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΉ ΔΕΗΣΗ, ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΝΕΚΡΩΝ και ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στο Ηρώο από τις Αρχές του τόπου. ΤΗΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων και ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ από τη Φιλαρμονική Ακράτας. ΠΑΡΕΛΑΣΗ στο Πεζόδρομο Ακράτας μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Προσκόπων.
Τελετάρχης ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος. Αναγνωστόπουλος Χρήστος βοηθούμενος από τον καθηγητή Φυσικής αγωγής κ. Θεοδωρόπουλο Ιωάννη.

ΕΡΙΝΕΟΣ

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου


9.00 π.μ.: Επετειακή γιορτή στο Δημοτικό Σχολείο Καμαρών.
12.00: Επετειακή γιορτή στο Γυμνάσιο/Λύκειο Καμαρών.


Παρασκευή 28 Οκτωβρίου


9.30π.μ.: Προσέλευση μαθητών των σχολείων, με τις σημαίες τους, στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Τ.Κ. Καμαρών.
9.45 π.μ.: Δοξολογία.
10:30 π.μ: Έξοδος από τον Ναό και συγκέντρωση στο μνημείο ηρώων στη πλατεία, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των ηρωικώς πεσόντων. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Καμαρών Ελένη Κουτρούλια. Τήρηση ενός λεπτού σιγής και κατάθεση στεφάνων.
11:00 π.μ.: Παρέλαση των μαθητών και μαθητριών των σχολείων στον κεντρικό δρόμο Καμαρών.
Τελετάρχης ορίζεται ο καθηγητής φυσικής αγωγής του Γυμνασίου Καμαρών, Διονύσιος Κουρής.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011


. Γενικός σημαιοστολισμός από 8ης πρωινής ώρας, των δημοσίων και ιδιωτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και των οικιών, μέχρι δύσεως του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2011.
. Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ. και Οργανισμούς, με φροντίδα των διευθυντών των Σχολείων, των προϊσταμένων των Δημοσίων Υπηρεσιών, των διοικήσεων των Ν.Π.Δ.Δ. και Οργανισμών.
. Ώρα 09.00 π.μ.: Σχολική εορτή Δημοτικού- Νηπιαγωγείου Καλαβρύτων.
. Ώρα 10.00 π.μ.: Σχολική εορτή Γυμνασίου - Λυκείου και ΤΕΕ Καλαβρύτων, απονομή αριστείων-βραβείων σε μαθητές.
. Ώρα 7.00μ.μ.: Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών στις 27 και 28 Οκτωβρίου 2010.


Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011


. Ώρα 7.30 π.μ.: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες. Η Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει τους δρόμους παιανίζοντας θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.
. Ώρα 7.40 π.μ.: Τέλεση Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό της πόλεως για την εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου.
. Ώρα 09.40 π.μ.: Πέρας προσελεύσεως μαθητών στον Καθεδρικό Ναό.
. Ώρα 09.50 π.μ.: Πέρας προσελεύσεως επισήμων στον Καθεδρικό Ναό.
. Ώρα 10.00 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της πόλεως.
. Ώρα 10.20 π.μ. Ομιλία.
. Ώρα 10.30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων της πόλεως (Πλατεία Ζαΐμη).
. Κατάθεση στεφάνων.
. Σιγή ενός λεπτού.
. Εθνικός Ύμνος.
. Ώρα 11.00 π.μ.: Παρέλαση μαθητών σχολείων.
Τελετάρχες ορίζονται: Ο Αντιδήμαρχος κ. Ευθύμιος Φλογεράς και ο Δημοτικός Υπάλληλος κ. Δημήτριος Σπυρόπουλος. Ο Αιδεσιμότατος Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαβρύτων παρακαλείται να ρυθμίσει τα των ιεροτελεστιών. Ο κ. Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων παρακαλείται να ρυθμίσει τα της τάξεως.
Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των Αρχών, Οργανισμών, Συλλόγων, Σωματείων κ.λ.π. να παραβρεθούν στις πιο πάνω εκδηλώσεις σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών υπ' αριθ. 75101/ 16.06.1976 (ΦΕΚ1226/τεύχος Β΄).

πηγή: www.achaianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου