Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

"Τώρα... βρήκε κοινά σημεία με την αντιπολίτευση ο Δήμαρχος;"



Νέες αιχμές εναντίον του Δημάρχου Πατρέων, Γιάννη Δημαρά, από τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους Απόστολο Βανταράκη και Νίκο Μακρή, με αφορμή το "άνοιγμα" του Δημάρχου προς την αντιπολίτευση για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά η κοινή δήλωση των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων:

"Σαν ενεργά μέλη της Δημοτικής Κίνησης «Τώρα για την Πάτρα» από το 2006, σχετικά με την απώλεια της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:
Η Δημοτική Αρχή απώλεσε την πλειοψηφία γιατί ο Δήμαρχος δεν ακολούθησε τις αρχές της παράταξης, δεν κατάφερε να συνθέσει, ξεχώρισε τους δημοτικούς συμβούλους του αφενός σε υπάκουους και αρεστούς και αφετέρου σε αυτούς που έχουν άποψη διαφορετική από τη δική του. Επιπλέον δεν θέλησε σε καμία χρονική στιγμή να λειτουργήσει με απλή αναλογική στο πλαίσιο της δημοτικής ομάδας.
Η πρόσφατη έκκληση του Δημάρχου για την εφαρμογή της απλής αναλογικής στο Δήμο της Πάτρας καθώς και οι πρόσφατες συναντήσεις του με τους αρχηγούς των παρατάξεων με πρόφαση τη λειτουργία του Δημοτικού συμβουλίου και της πόλης ξαφνιάζουν και δημιουργούν το παρακάτω καίριο ερώτημα.
Πως θυμήθηκε τώρα όλες τις παρατάξεις, όταν πριν τις εκλογές η παράταξη «Τώρα για την Πάτρα» δήλωνε ότι οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις διαφέρουν από αυτές όλων των υπόλοιπων παρατάξεων και επιπλέον μετεκλογικά δήλωνε ότι οι δημότες διάλεξαν το καλύτερο πρόγραμμα; Συνεπώς είτε άλλαξαν οι δεσμεύσεις του Δημάρχου (ελπίζω όχι όλης της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα») ή έλεγε ψέματα προεκλογικά, γεγονός που δεν θα θέλαμε να το φανταστούμε.
Αν ο Δήμαρχος πραγματικά νοιάζεται για το καλό της πόλης μας, ας θυμηθεί τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις στους δημότες για ανεξάρτητη ελεύθερη Δημοτική αρχή, για πλήρη διαφάνεια στο Δήμο και τα Νομικά πρόσωπα, για συνετή άσκηση της δημοτικής εξουσίας, για υλοποίηση συγκεκριμένων θέσεων για τις οποίες μας ψήφισαν οι δημότες.
Ας αρχίσει επιτέλους να υλοποιεί όλα αυτά και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα πλειοψηφίας γιατί η πόλη έχει ανάγκη από συνετή διαχείριση και έργα έστω και με τα πενιχρά αυτά οικονομικά στοιχεία. Ας σταματήσει ο Δήμαρχος τις δικαιολογίες (που δεν αρμόζουν στο Δήμαρχο της τρίτης πόλης της Ελλάδας) και ας λάβει επιτέλους, με τους συνεργάτες του, αποφάσεις για το καλό της πόλης. Ας μην ξεχνάμε, ότι λόγω Καλλικράτη, έχει την απόλυτη πλειοψηφία, στα δυο ιδιαίτερα σημαντικά και κρίσιμα όργανα του Δήμου, την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Ας φέρει Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του, ώριμες, διαφανείς και ολοκληρωμένες εισηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με την πλειοψηφία."

πηγή: www.patranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου