Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Φάκελος ΕΡΤ: Το μεγάλο…φαγοπότι της τελευταίας 10ετιας!


Απευθείας αναθέσεις, παράνομες συμβάσεις, εξωφρενικές απολαβές και «χρυσά» ποσά για... εκπομπές και παραγωγές, περιέχονται στον πολυσέλιδο φάκελο της ΕΡΤ που ανοίγει σήμερα το ereportaz. 

Πρόκειται για την πολυσέλιδη πορισματική αναφορά που βρίσκεται στην κατοχή των εισαγγελέων κατά τωνεγκλημάτων διαφθοράς και καταγράφει όλες τις ανοικτές δικογραφίες για κάθε είδους σκάνδαλα που λάμβαναν χώρα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευήςτην δεκαετία του 2000. 

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία αφορούν καταφανείς, όπως τουλάχιστον περιγράφονται, περιπτώσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματοςπου κατέληξε είτε σε τσέπες μερικών εκλεκτών, είτε -λόγω αστοχίας- στον βρόντο…

Οι συγκεκριμένες δικογραφίες που βρίσκονταν διάσπαρτες ανευρέθηκαν στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας για την κατάσταση που επικρατούσε στην ΕΡΤ πριναπό το ξαφνικό κλείσιμό της την 11η Ιουνίου 2013.   

Πλέον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, προσανατολίζεται στο άνοιγμα της ΕΡΤ με την παλιά της μορφή. Σίγουρα ησυγκεκριμένη κίνηση κινείται στο σωστό πλαίσιο αρκεί να μην επαναληφθούν όλα τα «κακώς κείμενα» του παρελθόντος όπως τουλάχιστον καταγράφονται στιςεπίσημες πορισματικές αναφορές που βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι αρκετές από τις πλέον πολυσυζητημένεςυποθέσεις της ΕΡΤ οι οποίες πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης τελικά κατέληξαν στο αρχείο λόγω των… μη επαρκών στοιχείων που βρέθηκαν. Συγκεκριμέναδιαπιστώνεται ότι από τις 29 συνολικά υποθέσεις για ορισμένες έχουν εκδοθεί απαλλακτικά βουλεύματα. Μεταξύ τους και μερικές «κραυγαλέες» περιπτώσειςόπως:

α) οι συμβάσεις της ΕΤ-3 με τον ΟΠΑΠ,

β) τα δικαιώματα του Champions League,

γ) η διανομή του ραδιοτηλεοπτικού σήματος σε Ωκεανία, Αμερική, Ασία, Αφρική και Ευρώπη και πολλές ακόμη. Η συγκεκριμένη υπόθεση αρχειοθετήθηκε στις4 Ιουλίου 2013 ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ανάθεση είχε γίνει πριν την υπογραφή της σύμβασης!,

δ) η διαβόητη τηλεοπτική παραγωγή «Διονύσιος Σολωμός».

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των υποθέσεων αφορά την χρονική περίοδο όπου ισχυρός άνδρας στο ραδιομέγαρο της Μεσογείωνήταν ο κ. Χρήστος Παναγόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου