Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Τέσσερα χρόνια φυλακή στον πρώην “τσάρο” Γιάννο Παπαντωνίου!



Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.
Η ποινή είναι μετατρέψιμη σε χρηματική προς δέκα ευρώ την ημέρα και έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
Η παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες αφορά στο οικονομικό έτος 2009.
Την ερχόμενη Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η δίκη και για δεύτερη παράβαση που αποδίδεται στον πρώην υπουργό και αφορά το έτος 2008, ενώ αναμένεται η έκδοση βουλεύματος από το Συμβούλιο Εφετών για την κατηγορία της κακουργηματικής παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες που αφορά στο έτος 2010. Τότε άλλαξε ο νόμος και το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες μετατράπηκε σε κακούργημα.
Για την κακουργηματική αυτή περίπτωση του πόθεν έσχες ο πρώην υπουργός είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ μετά την απολογία του στην εφέτη ανακρίτρια Μερόπη Πουλάκη- Κυριακίδου, ενώ η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, η οποία κατηγορείται για άμεση συνέργεια στις πράξεις του Γιάννου Παπαντωνίου είχε αφεθεί ελεύθερη με χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ.
Οι κατηγορίες σε βάρος του ζεύγους Παπαντωνίου αφορούν χρηματικό ποσό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε μέσω της περιβόητης «λίστας Λάγκαρντ» σε τραπεζικό λογαριασμό, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στα περιουσιακά τους στοιχεία.
Ο πρώην υπουργός δήλωσε άγνοια για την ύπαρξη του επίμαχου χρηματικού ποσού, καθώς, όπως είπε, αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του από τον προηγούμενο γάμο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου