Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ο Σαμαράς έστειλε πρώην βουλευτές που έχει αποσπάσει στη Συγγρού στη συγκέντρωση που έγινε χθες και τη σαμποτάρισαν- «Άξιος ο μισθός τους»

Τις τακτικές που οδήγησαν στη διάλυση της ΠΟΛΑΝ ξεκίνησε ο Αντώνης Σαμαράς να εφαρμόζει και στη ΝΔ.
Χθες στη συνάντηση που είχαν πρώην βουλευτές της περιφέρειας, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν δίστασε να στείλει ανθρώπους του, να εμφανισθούν ως αγανακτισμένοι μαζί του αλλά την κρίσιμη στιγμή της έκδοσης κειμένου που θα ζητάει την σύγκληση Συνεδρίου και όχι Εθνικής Συνδιάσκεψης, να κάνουν πίσω με το επιχείρημα που προβάλει και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, ότι δεν
είναι δυνατόν η χώρα να βουλιάζει και εμείς να ζητάμε συνέδριο.
Σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας συγκεντρώθηκαν 21 βουλευτές της περιφέρειας (δεν είχαν κληθεί από τα μεγάλα αστικά κέντρα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης), με σκοπό να ανταλλάξουν προβληματισμούς για την κατάσταση που επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία. Από την αρχή υπήρξε όμως πρόβλημα, καθώς δύο εξ αυτών (Μαρίνος και Μακρή) προσήλθαν αυτοβούλως, χωρίς να έχουν προσκληθεί, προβάλλοντας ως αιτιολογικό ότι προσκλήθηκαν από άλλους πρώην συναδέλφους τους που είχαν προσκληθεί.
Λαμβάνοντας κατά σειρά το λόγο όλοι (και οι απρόσκλητοι) κατέληγαν στο ίδιο συμπέρασμα. Ότι με τον Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία η ΝΔ δεν πρόκειται να κερδίσει εκλογές.
Όταν όμως ήλθε η ώρα να προχωρήσουν στο δια ταύτα και να εκδώσουν μια κοινή ανακοίνωση που θα ζητούν τη σύγκληση Συνεδρίου, κάποιοι εξ αυτών με πρωτοπόρους τους δύο απρόσκλητους, άρχισαν να κάνουν πίσω, με το αιτιολογικό και τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί η Συγγρού ότι δεν είναι δυνατόν την ώρα που η κρίση κορυφώνεται και η χώρα οδηγείται στην καταστροφή εμείς να ζητάμε Συνέδριο. Και ζήτησαν η όποια πρωτοβουλία να μετατεθεί για το φθινόπωρο και μετά. Την επιχειρηματολογία τους μάλιστα ασπάσθηκαν και ορισμένοι ακόμα από τους παρισταμένους και οπωσδήποτε οι δύο πρώην βουλευτές που δήθεν τους είχαν προσκαλέσει, με αποτέλεσμα αν και υπήρχε πλειοψηφία για την έκδοση κοινής δήλωσης (12 από τους 21 συνυπέγραφαν το σχετικό κείμενο), τελικά επελέγη η λύση να επικοινωνήσουν και με όσους δεν μπόρεσαν να προσέλθουν αλλά είχαν προσκληθεί, ώστε να συγκεντρωθούν περισσότερες υπογραφές.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο απρόσκλητοι που ουσιαστικά σαμποτάρισαν την έκδοση ανακοίνωσης είναι και οι δύο δημόσιοι υπάλληλοι και έχουν αποσπασθεί στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.
Άξιος, λοιπόν, ο μισθός τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου