Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Σίγουρος για συμφωνία με τους δανειστές ο Καραμανλής με μηνύματα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Η αναβλητικότητα της κυβέρνησης να κλείσει συμφωνία με τους δανειστές και τα μπρος πίσω στις θέσεις που εκφράζει, έκαναν μια παρέα βουλευτών της ΝΔ όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης, να αρχίζουν να «τζογάρουν» για την πιθανότητα συμφωνίας.

Όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, οι βουλευτές που είχαν κάνει «πηγαδάκι» στα «ορεινά» της Βουλής και έβαζαν μεταξύ τους ένα είδος στοιχήματος για το πόσες πιθανότητες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να έλθει σε συμφωνία με τους δανειστές. 


Ο ένας (ο Αδωνις) έδινε ένα 50%, ο άλλος (ο Βορίδης) ένα 75% και εν συνεχεία ρωτήθηκε και ο κ. Καραμανλής, ο οποίος τους παρακολουθούσε με σκεπτικισμό, χαμογελώντας με νόημα.

Ο πρώην πρωθυπουργός, αφού σιγουρεύτηκε ότι δεν τον άκουγαν από τα άλλα έδρανα της Βουλής, είπε: «Εγώ τώρα τους δίνω ένα 80%». Ένας από τους βουλευτές παρατήρησε ότι την προηγούμενη φορά, πριν από μία εβδομάδα, τους έδινε ένα 95%, τι συμβαίνει και άλλαξε; Αλλά ο κ. Καραμανλής δεν απάντησε....

Και πολλά τους είπε, θα λέγαμε εμείς, αφού ο κ. Καραμανλής έστω μέσα από τη χαλαρότητα του λεκτικού «τζόγου» για το ενδεχόμενο συμφωνίας, ήθελε να στείλει ένα διπλό μήνυμα και σε κυβέρνηση και σε αντιπολίτευση:
Στην κυβέρνηση: Μη σηκώνετε πολύ ψηλά τον πήχυ γιατί θα περάσετε από κάτω
Στην αντιπολίτευση: Μην επενδύετε στην καταστροφή της χώρας για να σωθείτε πολιτικά και κομματικά.
Και όποιος έχει νου κατάλαβε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου