Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Συμπεράσματα δημοσκόπησης GPO: Μαύρες πλερέζες στη Συγγρού - Προβληματισμός στην κυβέρνηση από την ξεκάθαρη εντολή για πάση θυσία παραμονή στο ευρώ

Η νέα δημοσκόπηση της GPO για το Mega, ήλθε να επιβεβαιώσει όσα όλες οι προηγούμενες δημοσκοπήσεις, όλων των εταιρειών, έχουν δείξει.
Η ΝΔ με πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά, του οποίου η δημοτικότητα είναι σταθερά κάτω και από αυτή του ΓΓ του ΚΚΕ και απέχει 13% ακόμα και από την γραφική περίπτωση του Πάνου Καμένου, δεν δείχνει να μπορεί να ξεφύγει από τη στασιμότητα
του 20% με 22% (βλέπε προηγούμενη ανάρτηση)
Η κατάσταση στη ΝΔ μοιάζει απογοητευτική ενώ από το πρωί που έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης στη Συγγρού έπεσαν «μαύρες πλερέζες».
Κοινή εκτίμηση βουλευτών, πρώην βουλευτών και στελεχών της ΝΔ είναι ότι σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές η πασοκοποίηση της ΝΔ σε επίπεδο ποσοστών είναι δεδομένη.
Η ανησυχία των βουλευτών έγκειται κυρίως στο γεγονός ότι ακόμα και με λίστα αν γίνουν εκλογές μέσα στο 18μηνο, κανείς δεν εγγυάται την επανεκλογή των 76, αφού η ΝΔ σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις θα δει να μειώνεται δραματικά η δύναμή της.
Κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ με το οποίο μιλήσαμε μετά τη γνωστοποίηση των στοιχείων και της νέας δημοσκόπησης μας έλεγε ότι μόνη λύση είναι να ηγηθεί της παράταξης πρόσωπο το οποίο θα μπορέσει να την επαναφέρει στην ιδεολογική κοίτη που χάραξε ο ιδρυτής της, να μη βαρύνεται με αρνητικές αποφάσεις της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από τους κ.κ. Σαμαρά – Βενιζέλο, και να μπορεί να επαναπατρίσει ψηφοφόρους που εγκατέλειψαν τη ΝΔ επειδή πίστευαν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε σωστή διαπραγμάτευση.
Σε κάθε περίπτωση, μας έλεγε το ίδιο στέλεχος, η παράταξη χρειάζεται μια νέα προγραμματική πλατφόρμα προσέγγισης των ψηφοφόρων, απαλλαγμένη από τα σύνδρομα προσωπικής δικαίωσης από τα οποία διακατέχεται ο κ. Σαμαράς.
Από την άλλη η δημοσκόπηση στέλνει ένα σαφέστατο και χωρίς παρερμηνείες μήνυμα στον κ. Τσίπρα για παραμονή πάση θυσία στο ευρώ με το συντριπτικό ποσοστό του 75,%. Η εντολή για παραμονή στο ευρώ λαμβάνει επιπλέον διάσταση καθώς συμφωνεί με αυτή το 66,2% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Συμπέρασμα: Οι πολίτες λένε στον κ. Τσίπρα ότι δεν χρειάζεται δημοψήφισμα για μια συμφωνία που θα διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ, όσο επώδυνη και να είναι.
πηγη Ρηγίλλης 18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου