Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Δημοψήφισμα 2015 - Ρύθμιση του χρέους συζητά ο Αλέξης Τσίπρας με τους δανειστές

Δημοψήφισμα 2015 - Ρύθμιση του χρέους συζητά ο Αλέξης Τσίπρας με τους δανειστές


Τη χρυσή τομή στο θέμα του χρέους αναζητούν, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τους εκπροσώπους των δανειστώνμετά τις καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών και τις διαπραγματεύσεις που εξελίσσονται στο παρασκήνιο - μετά και τη χθεσινοβραδινή πρωτοβουλία του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Οι πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο αιτήματος για σύγκληση του Eurogroup σήμερα, Τρίτη (30/06/2015), ώστε να επανεκκινήσει η διαπραγμάτευση, προκειμένου να αποφασιστεί κατ' αρχάς η παράταση του προγράμματος.
Ο πρωθυπουργός συνεχίζει αυτήν την ώρα τις διαπραγματεύσεις, μέσω διαδοχικών συνομιλιών με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ, τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συζητήσεις που έχει ο πρωθυπουργός έχει τεθεί στο τραπέζι τόσο η ρητή δέσμευση των δανειστών για μια φόρμουλα «ελάφρυνσης του χρέους», όσο και η έξοδος του ΔΝΤ από το προτεινόμενο πρόγραμμαστήριξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου