Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Αντιδράσεις από τη «Δεξιά Πλατφόρμα» της ΝΔ για το άνοιγμα Μεϊμαράκη προς το Κέντρο και τις αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή



Σπυράκια βγάζει η Σαμαρική πτέρυγα της ΝΔ (ναι, δυστυχώς έστω και αποδυναμωμένη υπάρχει ακόμα κι ελπίζει να δικαιωθεί ο μέγας πρόεδρος) από τη στροφή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο κέντρο και την απόφασή του να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση μέχρι την υπογραφή του νέου μνημονίου.

«Θα γίνουμε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ», υποστηρίζουν κραυγάζοντας  υποστηρικτές της «Δεξιάς πλατφόρμας» της ΝΔ, όπως
χαρακτηριστικά αποκάλεσε την συγκεκριμένη τάση κορυφαίο στέλεχος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θέλοντας, όπως είπε, να δείξει ότι στην πράξη η «Δεξιά πλατφόρμα» σε τίποτα δεν διαφέρει από την «Αριστερή πλατφόρμα» του κ. Λαφαζάνη, αφού και οι δύο δεν μπορούν να κατανοήσουν την ανάγκη να υπερψηφισθεί το μνημόνιο που αποτελεί προαπαιτούμενο για την παραμονή της Ελλάδος στην ευρωζώνη και στην ΕΕ. «Αντιδρούν και λαϊκίζουν λες και οι υπόλοιποι θέλουμε να ψηφίσουμε κάτι τόσο επώδυνο και σκληρό για την κοινωνία», σημείωσε η ίδια πηγή και πρόσθεσε: «Τους τυφλώνει ο λαϊκισμός και δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αν δεν ψηφίσουμε το μνημόνιο η κυβέρνηση θα καταρρεύσει και η χώρα θα οδηγηθεί εκτός ευρώ και εκτός ΕΕ. Τουλάχιστον ο Λαφαζάνης έχει τη δικαιολογία ότι ομολογεί πως αυτό επιδιώκει. Οι δικοί μας κρύβονται πίσω από φιλοευρωπαϊκές διακηρύξεις αλλά τελικά τον ίδιο σκοπό υπηρετούν»

Παράλληλα η «Δεξιά πλατφόρμα» της ΝΔ που εκφράζεται από τους Άδωνη και Βορίδη, δείχνει σφόδρα ενοχλημένη από την απόφαση Μεϊμαράκη να επιστρέψει το κόμμα στις ιδρυτικές του ιδεολογικές αρχές και αξίες. «Δηλαδή ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε Δεξιοί;» αναρωτιόταν μεγαλόφωνα σε συνομιλητές του στο εντευκτήριο της Βουλής εκφραστής της «Δεξιάς πλατφόρμας». Μόνο που οι συνομιλητές του δεν του απάντησαν πώς όταν κάποιοι εγκατέλειπαν το ΛΑΟΣ και προσχωρούσαν στη ΝΔ έπρεπε να έχουν διαβάσει το φυλλάδιο με την ιδρυτική διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αφού αργά ή γρήγορα το κόμμα θα επέστρεφε στις ιδεολογικές και αξιακές του ρίζες.

Αντιδράσεις υπάρχουν όμως και για την πρόθεση Μεϊμαράκη να προχωρήσει σε αντικαταστάσεις προσώπων με στόχο να δώσει νέο στίγμα στην κοινωνία. Η πλευρά Σαμαρά φαίνεται να μη μπορεί να χωνέψει ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιχειρεί τόσο γρήγορα τον απογαλακτισμό του από το πρόσωπο που τον επέλεξε για διάδοχό του. Ο Σαμαράς φέρεται να «τρίβει τα μάτια του» και να υποστηρίζει πως «άλλα είχαμε συμφωνήσει με τον Βαγγέλη». Βέβαια ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να κατανοήσει ότι ένα πρόσωπο σαν τον Μεϊμαράκη που ποτέ δεν υπήρξε οπαδός της θεωρίας των δύο πόλων, δεν θα μπορούσε να συνεχίσει, λόγω και χαρακτήρος- μια πολιτική που οδηγούσε αργά ή γρήγορα, σε εθνικό διχασμό. Και τούτο γιατί στόχος του κ. Σαμαρά δεν ήταν ποτέ η σωτηρία της πατρίδας αλλά η δική του, προσωπική, δικαίωση.

Τέλος σημειώνεται ότι αντιδράσεις από «Δεξιά πλατφόρμα» έχουμε και για το ενδεχόμενο επιστροφής της ΝΔ στο ιστορικό κτήριο της Ρηγίλλης 18, αλλά και για πιθανή επιστροφή σε σύμβολα και σημαίες του πρώτου ιστορικού συνεδρίου της Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου