Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Νέα τραγωδία: 17 νεκροί πρόσφυγες σε Κάλυμνο και Ρόδο

Νέα τραγωδία: 17 νεκροί πρόσφυγες σε Κάλυμνο και Ρόδο  - Κεντρική Εικόνα
Λίγες ώρες μετά την τραγωδία στη Μυτιλήνη
Λίγες μόλις ώρες μετά το ναυάγιο με τους 300 πρόσφυγες ανοικτά της Μυτιλήνης- και 17 θύματα- δύο νέα ναυάγιο σημειώθηκαν αργά χθες το βράδυαλλά και τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα σε Κάλυμνο και Ρόδο με 17 νεκρούς.
Από αυτούς οι δεκατέσσερις ήταν μεταξύ των προσφύγων που επέβαιναν σε πλοιάριο που βούλιαξε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλολίμνου και Καλύμνου το βράδυ της Πέμπτης.
Η νέα τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης λίγο μετά τις 11. Το Λιμενικό έλαβε σήμα ότι μια ξύλινη βάρκα με μεγάλο αριθμό μεταναστών έχει ανατραπεί κάπου ανάμεσα στην Καλόλιμνο και την Κάλυμνο. Η επιχείρηση διάσωσης άρχισε αμέσως με τέσσερα πλωτά του λιμενικού, ένα σκάφος της Frontex, ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα και τρία αλιευτικά σκάφη. Διασώθηκαν 138 άνθρωποι ενώ 14 εντοπίστηκαν νεκροί.
Λίγο μετά τις 5 το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκε άλλο ναυάγιο βόρεια της Ρόδου με μέχρι στιγμής τρία θύματα. Εξι άνθρωποι έχουν διασωθεί ενώ άλλοι τρεις πρόσφυγες αγνοούνται.
Να υπενθυμίσουμε ότι το πρώτο ναύαγιο σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης λίγο μετά τις 11 όταν το λιμενικό ειδοποιήθηκε ότι μια ξύλινη βάρκα με μεγάλο αριθμό μεταναστών έχει ανατραπεί κάπου ανάμεσα στην Καλόλιμνο και την Κάλυμνο.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν τέσσερα πλωτά του λιμενικού, ένα σκάφος της Frontex, ένα ελικόπτερο σουπερ πούμα και τρία αλιευτικά σκάφη τα οποία ξεκίνησαν την προσπάθεια διάσωσης. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν 138 άνθρωποι αλλά δυστυχώς άλλοι 14 εντοπίστηκαν νεκροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου