Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Οργισμένος ο Καραμανλής με τον Τζιτζικώστα- Εκτιμά ότι αν εκλεγεί θα βάλει σε περιπέτειες το κόμμα

Ένα ηχηρό μήνυμα για τη μάχη ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, με προφανή αποδέκτη τον Απόστολο Τζιζικώστα, οι συνεργάτες του οποίου έχουν προχωρήσει τις τελευταίες μέρες σε απαξιωτικές διαρροές εις βάρος του, έστειλε ο Κώστας Καραμανλής.
Εκτίμηση του πρώην πρωθυπουργού εδώ και καιρό είναι - και το δήλωσε και ο ίδιος στον κ. Τζιτζικώστα- ότι μια
εξωκοινοβουλευτική υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΝΔ, δεν θα είχε τα στοιχεία σοβαρότητας και προοπτικής που απαιτούνται για τη ΝΔ, λόγω του ασυμβίβαστου να βρίσκεται εντός Βουλής μέχρι το 2019. Ωστόσο ο κ. Τζιτζικώστας αγνόησε τη σύσταση του κ. Καραμανλή και προχώρησε στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ενώ παράλληλα το επιτελείο του άρχισε τις διαρροές σε βάρος του κ. Καραμανλή την υποστήριξη του οποίου προηγουμένως είχε προστρέξει να ζητήσει.
Τη δυσαρέσκεια του Κώστα Καραμανλή προς το πρόσωπο του κ. Τζιτζικώστα αποτυπώνει πλήρως με δημοσίευμά του σήμερα ο Γιάννης Σαραντάκος στο “Έθνος”, ο οποίος γράφει τα εξής:
“Ο Κώστας Καραμανλής με δυσκολία κρύβει την οργή του για τον Απόστολο Τζιτζικώστα.
Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του, τονίζει ότι είναι αδιανόητο να μην εκπροσωπείται η Νέα Δημοκρατία από τον πρόεδρό της στο Κοινοβούλιο.
“Οι πρόεδροι των κομμάτων και δη της Νέας Δημοκρατίας έγιναν ηγέτες μέσα από τις μάχες που έδιναν στη Βουλή”, τονίζει χαρακτηριστικά, και θυμίζει τις δικές του κοινοβουλευτικές συγκρούσεις με τον Κώστα Σημίτη”.
Συνεργάτες του κ. Καραμανλή επισημαίνουν ότι στην περίπτωση που εκλεγόταν εξωκοινοβουλευτικός πρόεδρος  στη Νέα Δημοκρατία και στις επόμενες εκλογές -μη έχοντας δικαίωμα να είναι υποψήφιος, όπως στην περίπτωση των Περιφερειαρχών- η ΝΔ έβγαινε πρώτο κόμμα, τότε ο πρόεδρος του κόμματος βάσει του άρθρου 37  του Συντάγματος, δεν θα μπορούσε καν να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Την εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση θα ελάμβανε με βάση την παράγραφο 4 του συγκεκριμένου άρθρου του Συντάγματος βουλευτής που θα πρότεινε η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Και αυτό εκτιμούν ότι θα ήταν ενάντια στη βούληση του λαού ο οποίος άλλον θα είχε ψηφίσει για πρωθυπουργό και άλλον θα έβλεπε να αναλάμβανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου