Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης: Στα εθνικά ζητήματα υπάρχουν κατακόκκινες γραμμές

Μεϊμαράκης: Στα εθνικά ζητήματα υπάρχουν κατακόκκινες γραμμές  - Κεντρική Εικόνα
Τι είπε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ από την ακριτική Αλεξανδρούπολη
Στα εθνικά ζητήματα υπάρχουν κατακόκκινες γραμμές από τις οποίες δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω, τόνισε από την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
«Εάν η οικονομία ανακάμψει ο μισθός και η σύνταξη μπορούν να ξανααυξηθούν. Τα εθνικά θέματα άμα στραβώσουν -το έχει αποδείξει η ιστορία- είναι δύσκολο να τα ξαναλύσουμε», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και ενόψει του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Τουρκία είπε ότι πρότεινε ο κ. Τσίπρας με σύνεση και ψυχραιμία να θέσει τα συγκεκριμένα ζητήματα που πρέπει στη γειτονική χώρα.
Ο κ. Μεϊμαράκης είπε, επίσης, ότι «πρέπει να προσπαθήσουμε από κοινού να αλλάξουμε την ευρωπαϊκή πολιτική ώστε τα hot spots να γίνουν και οι πρόσφυγες να ταυτοποιούνται στην Τουρκία, να σταματήσει το δουλεμπόριο και οι πνιγμοί αθώων ανθρώπων».
«Πιστεύω ότι η ταυτοποίηση στην Τουρκία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έναν ακρογωνιαίο λίθο της ευρωπαϊκής πολιτικής, με την υποδομή και τα χρήματα που απαιτούνται να έχει η Τουρκία για να βοηθηθεί στην προσπάθεια αυτή», συνέχισε, επιμένοντας στην άποψη ότι πρέπει και ο ΟΗΕ να ενημερωθεί γιατί η συντριπτική πλειοψηφία είναι πρόσφυγες πολέμου.
«Και να μπορέσουμε να έχουμε μια καλή και ειρηνική συναδέλφωση και συμβίωση με γείτονες οι οποίοι, πολλές φορές, είναι δύστροποι και προκαλούν χωρίς να καταλαβαίνουν ότι αυτό δεν βοηθά την ειρηνική συμβίωση που η Ελλάδα τουλάχιστον επιθυμεί να έχουμε», συμπλήρωσε.