Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

Πρόβα εκλογών ΝΔ στην Πάτρα, 10-12 σήμερα13/12/2015  [08:55]

Πρόβα εκλογών ΝΔ στην Πάτρα, 10-12 σήμερα

Στην τελική ευθεία, με πρόβα διεξαγωγής εκλογών και αλλεπάλληλες συνεντεύξεις των υποψηφίων προέδρων μπαίνει η ΝΔ στο πλαίσιο της μακράς διαδικασίας για ανάδειξη αρχηγού.
Στην Αχαϊα, η δοκιμή του συστήματος για την εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει από το πρωί της Κυριακής, στις 10:00, και θα ολοκληρωθεί δύο ώρες αργότερα. Όσον αφορά στα πρόσωπα που έχουν αναλάβει ρόλους στη νομαρχιακή εφορευτική επιτροπή και τις τοπικές εφορευτικές επιτροπές στις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου 2015, δεν υπάρχουν αλλαγές.
Ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης συναντήθηκε με τους πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρόκειται για την καθιερωμένη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες προκειμένου να τους ευχαριστήσει για τον αγώνα τους για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.
Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές, ανέφερε πως ένα ατυχές γεγονός δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθούν στις 22 Νοέμβριου και αυτό έπληξε την εικόνα και το κύρος της παράταξης και πλήγωσε τους φίλους της ΝΔ. Προσέθεσε ότι ανέλαβε σε μια δύσκολη συγκυρία, με στόχο να συντονίσει τις εσωκομματικές διαδικασίες και ταυτόχρονα όμως να εκπληρώσει άρτια τον θεσμικό του ρόλο.
Τόνισε ότι πρωταρχικό του μέλημα είναι η διατήρηση της ενότητας και η προσπάθεια του να λειτουργήσει συνθετικά ώστε να διασφαλίσει την εσωκομματική ηρεμία.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) και όλα τα κομματικά στελέχη, και πιστεύει ότι έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή η διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου.