Το DNA της Νέας Δημοκρατίας, είναι «καραμανλικό …εξ ορισμού, αφού ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι ο ιδρυτής μας», δηλώνει ο βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξή του στη Real News. Ο Κώστας Καραμανλής στηρίζει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, και ουσιαστικά είναι μια ακόμα παρέμβαση του καραμανλικού μπλοκ υπέρ του Μεϊμαράκη δυο εβδομάδες πριν ανοίξουν εκ νέου οι κάλπες. «Ο φιλελευθερισμός πρέπει να ευνοεί τους πολλούς, όχι τους λίγους και πρέπει να εξηγήσουμε στους πολίτες πώς θα το πετύχουμε. Και σε αυτό θεωρώ ότι έχει το πλεονέκτημα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης» λέει συγκεκριμένα..
Ακόμα, ιδιοκτήτες αποκαλεί τους 400.000 πολίτες που ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή για να εκλέξουν πρόεδρο του κόμματος, απαντώντας έτσι στα όσα λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης περί ιδιοκτήτη στη ΝΔ. Πάντως, ο βουλευτής Σερρών εξαπολύει τα βέλη του και σε όσους διακινούν σενάρια για νέο κόμμα από τα δεξιά της ΝΔ, ειδικά μετά τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών που ηττήθηκε ο Τζιτζικώστας.
– Οι Νεοδημοκράτες τι μήνυμα έστειλαν;
Νομίζω ότι έδωσαν δύο μηνύματα: Πρώτον, με τη μεγάλη συμμετοχή τους έδωσαν ηχηρή απάντηση σε όσους φαντασιώνονταν ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί και ο Τσίπρας παίζει μόνος του στο πολιτικό παιχνίδι. Και μάλιστα, μετά από μια προεκλογική περίοδο που – για να είμαστε ειλικρινείς – δεν ήταν αντάξια των προσδοκιών τους. Δεύτερον, με την ψήφο και τις επιλογές τους είπαν ότι όλες οι αποχρώσεις του ευρύτερου χώρου μας χωράνε δημιουργικά στη ΝΔ, αλλά η κυρίαρχη τάση είναι η μετριοπαθής ευρωπαϊκή κεντροδεξιά.
– Στηρίζετε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη;
Ως βουλευτής, ασφαλώς θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις όποιον επιλέξει η βάση. Ως Νεοδημοκράτης πιστεύω ότι και οι δύο έχουν πολλά να προσφέρουν, αλλά στην παρούσα φάση προέχει να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών και ιδίως της περιφέρειας και των λαϊκών στρωμάτων των πόλεων, που απομακρύνθηκαν από την παράταξη τα τελευταία χρόνια. Ο πυρήνας της πολιτικής μας είναι φιλελεύθερος, αλλά το μεγάλο στοίχημα είναι πώς θα εκλαϊκεύσουμε τις πολιτικές μας προτάσεις και θα πείσουμε ότι αφορούν την κοινωνία στο σύνολό της. Με άλλα λόγια, ο φιλελευθερισμός πρέπει να ευνοεί τους πολλούς, όχι τους λίγους και πρέπει να εξηγήσουμε στους πολίτες πώς θα το πετύχουμε. Και σε αυτό θεωρώ ότι έχει το πλεονέκτημα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.