Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016


Παναγιώτης Γεωργιόπουλος: Είμαστε άνθρωποι με τη μυρωδιά του επίπλου – Η ιστορία και η εξέλιξη της πιο γνωστής οικογένειας στο χώρο του επίπλου στην Πάτρα

Παναγιώτης Γεωργιόπουλος: Είμαστε άνθρωποι με τη μυρωδιά του επίπλου – Η ιστορία και η εξέλιξη της πιο γνωστής οικογένειας στο χώρο του επίπλου στην Πάτρα Ο Τάκης και ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, αποτελούν τη νέα δυναμική γενιά
 

Το κατάστημα «Γεωργιόπουλος» έχει τη δική του ξεχωριστή πορεία στο χώρο του επίπλου στην Πάτρα, προσφέροντας από το 1976 στο καταναλωτικό κοινό την δυνατότητα να δημιουργήσει τον χώρο που ονειρεύεται και χρειάζεται.
Η οικογενειακή επιχείρηση ξεκίνησε από τους αδελφούς Κωνσταντίνο και Ιωάννη Γεωργιόπουλο το 1976, στην οδό Έλληνος Στρατιώτου και Φαβιέρου.
Δέκα χρόνια μετά, δημιουργείται το κατάστημα στην Ακτή Δυμαίων 80, ενώ στο μεταξύ, οι δραστήριοι αδελφοί έχουν εξασφαλίσει την αντιπροσωπεία της Μedia Strom.
Η φήμη τους εξαπλώνεται σε όλη την Πάτρα, και όχι μόνο, καθώς προσφέρουν μοναδικά έπιπλα και αξεσουάρ με ποιοτικές ετικέτες, όπως η εταιρεία Join.
Το 1995 γίνεται το επόμενο βήμα με τη δημιουργία καταστήματος επί της Εθνικής Οδού Πατρών – Αθηνών. Ακολουθεί το αποκλειστικό κατάστημα της Media Strom, αρχικά στην οδό Γούναρη και μετά στο πάνω μέρος της Αγίας Σοφίας, στο ύψος της Μίνι Περιμετρικής, ενώ στα τέλη του 2005 δημιουργήθηκε το «More Design» στην οδό Κανελλοπούλου.
Όλα τα καταστήματα λειτουργούν σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, χωρίς το άγχος του ενοικίου, πολιτική που ακολουθεί μέχρι σήμερα και η νέα γενιά της οικογένειας Γεωργιόπουλου, δηλαδή τα παιδιά του Κώστα Γεωργιόπουλου και της Αντωνίας, η Κατερίνα, ο Τάκης, η Χρυσάνθη και η Ελπίδα και τα παιδιά του Γιάννη Γεωργιόπουλου και της Αριστέας, ο Παναγιώτης και η Σοφία.
«Όλοι ασχολούμαστε με τα κατάστημα μας. Είμαστε όλοι έμποροι και όλοι του επίπλου», λέει με υπερηφάνεια ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος και προσθέτει πως «όλοι δουλεύουμε ως μια οικογένεια με το ίδιο πνεύμα συνεργασίας, το οποίο έχουμε πάρει από τους γονείς μας».
Σήμερα, ο Παναγιώτης και ο Τάκης Γεωργιόπουλος έχουν αναλάβει το «More Design» στην Κανελλοπούλου, η Χρυσάνθη και η Ελπίδα Γεωργιοπούλου, το κατάστημα της Ακτή Δυμαίων, η Σοφία Γεωργιοπούλου αυτό της «Media Strom» στην Αγία Σοφίας, ενώ η Κατερίνα Γεωργιοπούλου, δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Κατάρ, στο χώρο του επίπλου φυσικά.
Αν και «επίσημα» ο Παναγιώτης και ο Τάκης Γεωργιόπουλος, μπαίνουν στην οικογενειακή επιχείρηση στα 1996, επί της ουσίας, ποτέ δεν έλειψαν από αυτή.
«Όλα τα παιδιά ήμασταν από πολύ μικρή ηλικία στο κατάστημα. Εδώ μεγαλώσαμε. Όταν δεν είχαμε σχολείο δουλεύαμε. Είμαστε άνθρωποι με τη μυρωδιά του επίπλου και όλοι μετά τις υποχρεώσεις μας - σπουδές, στρατός κ.ά. - μπήκαμε ενεργά στην οικογενειακή επιχείρηση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος.
Μάλιστα όπως λέει, η πρώτη εικόνα που θυμάται, ήταν στα πέντε του χρόνια να παίζει με τον παππού του Παναγιώτη, φυσικά στο κατάστημα της Έλληνος Στρατιώτου.
Μεγαλώνοντας μέσα στο κατάστημα επίπλων, τα παιδιά των Γιάννη και Κώστα, ασχολούνται με όλες τις δυνατές για την ηλικία τους εργασίες.
Στο Δημοτικό με την καθαριότητα, στο Γυμνάσιο με την αποθήκη, στο Λύκειο δειλά – δειλά την επικοινωνία με τον πελάτη και τις πωλήσεις.
«Όταν δεν είχα σχολείο πήγαινα στο μαγαζί να δουλέψω για το χαρτζιλίκι μου και δεν γυρνούσα με παρέες. Μπήκα στη δουλειά, όχι γιατί δεν είχα να κάνω κάτι άλλο, αλλά γιατί ήθελα να κάνω αυτή τη δουλειά. Αυτό το μικρόβιο μας το είχαν μεταδώσει οι γονείς μας», σημειώνει ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, ο οποίος σήμερα είναι πατέρας τριών παιδιών του Δημοτικού, τα οποία και αυτά με τη σειρά τους, περνούν όταν μπορούν χρόνο στο κατάστημα.
Στο ερώτημα λοιπόν, εάν θα ήθελε να δει τα παιδιά του να συνεχίζουν την οικογενειακή επιχείρηση, ο Παναγιώτης απαντά, πως εάν και είναι νωρίς ακόμη για τέτοιου είδους σκέψεις, θα ήθελε να δει και τα παιδιά του στην επιχείρηση, αν και όπως σπεύδει να προσθέσει, πως εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα τον ενοχλήσει.
Μεγαλώνοντας, «με τη μυρωδιά του επίπλου» η νέα γενιά Γεωργιόπουλου, μαθαίνει, εκ των έσω, το αντικείμενο και κυρίως όλα τα βήματα από την επιλογή των εταιριών που συνεργάζονται, μέχρι τα έπιπλα που θα φέρουν στο μαγαζί, την πώληση και την διακίνηση των εμπορευμάτων.
«Σήμερα κάποιοι έχουν εξελιχθεί στην πώληση και κάποιοι από την οικογένεια στη διακίνηση των προϊόντων», εξηγεί ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, φέροντας ως παράδειγμα τον εαυτό του, που ασχολείται με το κομμάτι των πωλήσεων και τον Τάκη Γεωργιόπουλο, που ασχολείται με τις αγορές προϊόντων και διακίνηση τους μέχρι των τελικό καταναλωτή.
Παράλληλα, σημαντική στην εξελεγκτική πορεία των επιχειρήσεων, είναι η συμβολή των αδελφών Γιάννη και Κώστα, οι οποίοι αν και «επίσημα» έχουν αποσυρθεί, παραμένουν ενεργοί, έχοντας μετά από την πολυετή πείρα τους, επιτελικό και συμβουλευτικό ρόλο.
«Οι γονείς μας έρχονται στο κατάστημα, είναι ενεργοί και για εκμεταλλευόμαστε την εμπειριά τους», εξηγεί ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος.
Πρωτοπόροι
Η οικογενειακή εταιρεία Γεωργιόπουλος, υπήρξε πάντοτε συνώνυμη της ποιότητας και της πρωτοπορίας στο χώρο του επίπλου και συνεχίζει στην ίδια ρότα.
«Βασικό μας κριτήριο είναι η ποιότητα των επίπλων και των αξεσουάρ που έχουμε στο κατάστημα. Αυτή την αρχή την κληρονομήσαμε από τους γονείς μας και τη συνεχίζουμε, βασιζόμενοι στο τρίπτυχο, ποιότητα, πελάτης και τιμή», υπογραμμίζει ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος και συνεχίζει με τα εξής:
«Το κατάστημα «More Design» δημιουργήθηκε ακριβώς με τη φιλοσοφία, να έχουμε ό,τι πιο μοντέρνο και πρωτοποριακό από εταιρίες της παγκόσμιας και εγχώριας αγοράς, με στόχο να καλύψουμε τις ανάγκες του κοινού, που δύσκολα έβρισκε τέτοιου είδους έπιπλα στην τοπική αγορά.
Στο πλαίσιο αυτό, στο κατάστημα «More Design» μπορεί να βρει έπιπλα από εταιρείες όπως «Moroso», «Reflex», «al2», «Cattelan Italia», JOIN, Media Strom, «Dunlopillo» και άλλες καταξιωμένες φίρμες του χώρου.
Φυσικά, η συνεργασία με τις κορυφαίες εταιρείες μόνο τυχαία δεν είναι.
«Συνεχώς ενημερωνόμαστε από εκθέσεις στο εξωτερικό και στο εσωτερικό και μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας, έχουμε δημιουργήσει πολύ καλές συνεργασίες.
Εισάγουμε κατά βάση από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Δανία και φυσικά στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα και έχουμε μόνιμη και αποκλειστική συνεργασία με τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες που εξάγουν τα προϊόντα τους.
Για το λόγο αυτό, ο καταναλωτής, θα βρει στο «More Design» ποιοτικά και ασφαλή έπιπλα με τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις τους», λέει ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος.
Σχέσεις εμπιστοσύνης
Συνεχίζοντας την οικογενειακή – επαγγελματική παράδοση, οι Παναγιώτης και Τάκης Γεωργιόπουλος του καταστήματος «More Design», διαθέτουν μια ευρεία γκάμα ποιοτικών επίπλων και αξεσουάρ και σε συνδυασμό με το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό του καταστήματος στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, είναι σε θέση να καλύψουν κάθε ανάγκη των πελατών.
Στο πλαίσιο αυτό, το «More Design» παρέχει δωρεάν σχεδιαστικά προγράμματα στους πελάτες, ώστε να είναι σίγουροι για την επιλογή τους.
Παράλληλα, οι Παναγιώτης και Τάκης Γεωργιόπουλος έχουν υιοθετήσει ευέλικτους τρόπους πληρωμής και «πάντα προσπαθούμε τα προϊόντα μας να είναι προϊόντα value for money», όπως τονίζει ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος.
Να σημειωθεί πως όλα τα έπιπλα του καταστήματος «More Design», συνοδεύονται με εγγύηση από έξι μέχρι και δεκαπέντε έτη, όλα με προδιαγραφές και πιστοποιημένα.
Όπως εξηγεί ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος: «Προσπαθούμε να καλύψουμε όλο το φάσμα, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε low cost έπιπλο, χαμηλής ποιότητας και τιμής, γιατί στο τέλος το φθηνό έπιπλο είναι ακριβό, καθώς έχει διάρκεια ζωής δύο – τριών χρόνων και μετά χρειάζεται αντικατάσταση».
Με αυτό το σκεπτικό ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, προτείνει στους καταναλωτές πριν αγοράσουν: «να κάνουν σοβαρή έρευνα στα καταστήματα των Πατρών που έχουν αρκετά και αξιόλογα προϊόντα, να ψάξουν το κομμάτι της ποιότητας σε σχέση με τα χρήματα που διαθέτουν», ενώ υπογραμμίζει πως: «καλό θα ήταν να αφήναμε τα χρήματα στον τόπο μας και οποία επιστρέφουν στην τοπική κοινωνία».
Εξάλλου, στα τοπικά καταστήματα, όπως συμπληρώνει υπάρχει και η άμεση επαφή με τον ιδιοκτήτη και όχι μόνο με τον υπάλληλο, όπως συμβαίνει με τα πολυκαταστήματα.
Μελλοντικά σχέδια
Οι Παναγιώτης και Τάκης Γεωργιόπουλος δεν σταματούν να ανοίγουν νέους ορίζοντες. Η λέξη «αδράνεια» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο τους και αυτό το αποδεικνύουν διαρκώς.
Ήδη ο όμιλος Γεωργιόπουλος, έχει ανοίξει «τα φτερά του» στο μακρινό Κατάρ, όπου η Κατερίνα Γεωργιοπούλου, που ζει εκεί με την οικογένειά της, δραστηριοποιείται επαγγελματικά έχει ιδρύσει κατασκευαστική εταιρεία με την επωνυμία «Rolling Design» και εξοπλίζει με έπιπλα κουζίνας και έπιπλα οικείας μεγάλα συγκροτήματα και πολυτελείς κατοικίες.
«Αυτή η γέφυρα συνεργασίας τον τελευταίο χρόνο έχει πάρει σάρκα και οστά, μεταξύ Πάτρας και Κατάρ, κάνουμε συνεργασίες σε επίπεδο πρότζεκτ και προμηθεύουμε απ’ ευθείας προϊόντα μεγάλων οίκων εσωτερικού και εξωτερικού», αναφέρει ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος και προσθέτει πως παράλληλα: «Στοχεύουμε στον εξοπλισμό ξενοδοχείων με προϊόντα εσωτερικού και εσωτερικού χώρου. Έχουμε μπει σε αυτή την αγορά από πέρσι και επεκτεινόμαστε διαρκώς. Τώρα ετοιμάζουμε, μια ομάδα συνεργατών που θα αναλάβει αποκλειστικά αυτή την δραστηριότητα».