Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Απάντηση της ΝΔ στους αμφισβητίες- Η εκλογή συνέδρων από τη βάση δείχνει δημοκρατικότητα



Απαντήσεις μέσω non paper δίνει η ΝΔ στις ανησυχίες που εξέφρασαν μέλη της Πολιτικής Επιτροπής για αντικαταστατικές ενέργειες εν όψει του 10ου Συνεδρίου του κόμματος.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο non paper της Λεωφόρου Συγγρού "η εντολή που έδωσαν στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη οι 400.000 και πλέον πολίτες που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές, είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου κόμματος ανοιχτό στην κοινωνία.
Ενός κόμματος που θα αντιλαμβάνεται τη συμμετοχή των πολιτών σε αυτό, ως συμμετοχή τους στην διαμόρφωση πολιτικών και προγραμματικών θέσεων.  

Στο πλαίσιο αυτό η Νέα Δημοκρατία προχωρά στο 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της με απόλυτη διαφάνεια, σεβασμό στο καταστατικό της, στα στελέχη και τους αγωνιστές της παράταξης.
Ταυτόχρονα η διαδικασία αυτή αποτελεί και ένα κάλεσμα ανανέωσης και κοινής πορείας με ανθρώπους που για διάφορους λόγους είχαν αποστασιοποιηθεί στο παρελθόν. Δίνουμε φωνή και ρόλο στη βάση για να αντλήσουμε διδάγματα από το παρελθόν και μαζί να σχεδιάσουμε το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας.
Ειδικότερα, με γνώμονα πάντα μια Νέα Δημοκρατία «Από την Αρχή»:
•    Το σώμα του Συνεδρίου μεγαλώνει και δεν μικραίνει. Η αύξηση αυτή προκύπτει από τον αριθμό  συνέδρων που θα εκλεγούν από τα μέλη της Ν.Δ. και όχι από ανθρώπους που θα διοριστούν σύνεδροι ή που θα αποκτήσουν το δικαίωμα συμμετοχής στο Συνέδριο εξαιτίας άλλης ιδιότητας
•    Η εγκύκλιος για τις διαδικασίες εκλογής, τον αριθμό των συνέδρων και τη σύνθεση του 10ου Εθνικού Τακτικού Συνεδρίου έχει εκδοθεί από τις 19 Φεβρουαρίου
•    Μέχρι τώρα η εκλογή των συνέδρων γινόταν από τη Νομαρχιακή Συνέλευση (ΝΟΣ), ενώ τώρα για πρώτη φορά θα ψηφίσει το σύνολο των μελών της Νέας Δημοκρατίας
•    Για πρώτη φορά  ο αριθμός των εκλεγμένων συνέδρων θα είναι ίδιος με τον αριθμό των  ex officio, ενώ έχει γίνει σύμφωνα με το καταστατικό  επανέλεγχος και επικαιροποίηση των ex officio συνέδρων
•    Η αύξηση του αριθμού των εκλεγμένων  συνέδρων είναι απολύτως σύμφωνη με το καταστατικό της Ν.Δ. και ανταποκρίνεται  σε πληθυσμιακά κριτήρια,  σε μεγέθη συμμετοχής στην πρόσφατη διαδικασία εκλογής προέδρου και στα εκλογικά ποσοστά της Ν.Δ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου