Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Πάτρα: Σε επιφυλακή το Λιμεναρχείο για τους πρόσφυγες

Πάτρα: Σε επιφυλακή το Λιμεναρχείο για τους πρόσφυγες



Κινητικότητα και συνεχείς έλεγχοι παρατηρούνται σήμερα στο λιμάνι της Πάτρας καθώς οι πρόσφυγες που διαμένουν στην πόλη εξακολουθούν να συγκεντρώνονται έξω απο τα κάγκελα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του pelop.gr που τραβήχτηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα.
Το τελευταίο διάστημα είναι αυξημένος ο αριθμός των μεταναστών έξω από το νέο λιμάνι, με αποτέλεσμα να παραμένουν ισχυρά τα μέτρα Ασφαλείας γύρω από την λιμενική ζώνη.
Το κεντρικό λιμεναρχείο πραγματοποιεί συνεχείς περιπολίες, μετά και την έξαρση του προσφυγικού ζητήματος, ώστε να αποτραπεί η λαθραία επιβίβαση στα πλοία της γραμμής με κατεύθυνση την Ιταλία.
Την ίδια ώρα, στους 49.560 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία των ελληνικών αρχών.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται 4.680 άτομα, εκ των οποίων τα 2.465 παραμένουν στη Μυτιλήνη. Σημειώνεται ότι οι νέες αφίξεις έως τις 7.30 το πρωί ανέρχονταν μόλις σε 161.
Στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής διαμένουν 13.872 άτομα και στην Κεντρική Ελλάδα 2.947 άτομα.
Όσον αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, στην Ειδομένη βρίσκονται περίπου 12.000 άτομα, ενώ στο Χέρσο του Κιλκίς φιλοξενούνται 3.900 και στο Πολύκαστρο 3.515.


Δώρα Κριμπά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου