Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ

«Εθνική Ενότητα» το κόμμα Καρατζαφέρη-Μπαλτάκου

«Είναι η συνέχεια της ΕΡΕ και της ΝΔ των Αβέρωφ-Καραμανλή»
[15:26,08/04/2016]

Tο νέο κόμμα τους παρουσίασαν το μεσημέρι ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Τάκης Μπαλτάκος. Το όνομα αυτού, «Εθνική Ενότητα». 
Ποιοι θα συμμετέχουν 
Οπως εξήγησαν οι επικεφαλής της κίνησης, ο πρώτος θα έχει θέση προέδρου, ο δεύτερος γραμματέα, ενώ όσον αφορά στο ποιοι θα συμμετέχουν στο νέο αυτό κόμμα, απάντησαν πως έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές και προσκλήσεις σε πολιτικές προσωπικότητες.
Είπαν μάλιστα ότι δεν έχουν έτοιμα ψηφοδέλτια, λέγοντας ότι είναι νωρίς. «Εκτός αν οι συνθήκες μάς οδηγήσουν εκεί», συμπλήρωσε, όμως, ο κ. Καρατζαφέρης. «Θεωρώ ότι ανάμεσα στις σκέψεις του Τσίπρα είναι και η απόδραση. Δεν ξέρω αν έχει τα αποθέματα να το κάνει, αλλά βρίσκεται σε αδιέξοδο», πρόσθεσε. 
Σε ερώτηση για το αν μιλούν με πρώην στελέχη της ΝΔ, όπως με τον Γιάννη Μιχελάκη και τον Αργύρη Ντινόπουλο, απάντησαν θετικά, λέγοντας, μάλιστα, ότι μίλησαν μαζί τους και χθες. Θετική ήταν η απάντησή τους και στο ερώτημα για το αν συνομιλούν με διαγραφέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής. 
Αρνήθηκαν, ωστόσο, να απαντήσουν σε ερώτηση για το αν τους έχουν ενθαρρύνει στελέχη της ΝΔ να προχωρήσουν στη δημιουργία της εν λόγω κίνησης. 
«Θα είμαστε η συνέχεια της ΕΡΕ και της ΝΔ του Αβέρωφ και του Καραμανλή»
Θέλοντας να δώσουν το στίγμα του νέου αυτού κόμματος, Μπαλτάκος και Καραζαφέρης τόνισαν ότι «θα είμαστε η συνέχεια της ΕΡΕ και της ΝΔ του Αβέρωφ και του Καραμανλή».
«Είναι δικοί μας άνθρωποι» είπαν για τους ψηφοφόρους της ΧΑ 
Σε ερώτηση για το αν τους αφορούν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, οι επικεφαλής του νέου κόμματος είπαν ότι «είναι δικοί μας άνθρωποι, δεξιοί ψηφοφόροι, βεβαίως μας αφορούν». «Δεν μπορείς να αγνοείς το 7% του λαού», κατέληξαν.  
Μάλιστα, ο κ. Μπαλτάκος, όταν ύστερα από σχετικές ερωτήσης δημοσιογράφων πιέστηκε να μιλήσει για την περίφημη συνάντηση με τον Ηλία Κασιδιάρη, άφησε να εννοηθεί ότι είχε γίνει με δική του πρωτοβουλία. 
Σε ερώτηση πάντως για το αν μιλά με τον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Μπαλτάκος είπε ότι «με τον Σαμαρά έχουμε μιλήσει πολύ στο παρελθόν, δεν χρειάζεται πια». 
«Είμαστε ευρωσκεπτικιστές»
Οσον αφορά τον χαρακτήρα του νέου κόμματος, οι Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος είπαν ότι είναι «προσβολή το 90% των βουλευτών να είναι μνημονιακοί. Εμείς είμαστε ευρωσκεπτικιστές. Σήμερα είναι γενέθλια ημέρα μιας νέας προσπάθειας με παλαιές ρίζες. Να ενωθούν όλες οι πατριωτικές δυνάμεις». 
Σε ερώτηση αν στηρίζουν την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ, απάντησαν ότι ελπίζουν να μη χρειαστεί, αλλά, όπως πρόσθεσαν, «δεν ζούμε με τον φόβο της εξόδου από το ευρώ».
«Ο Μητσοτάκης ανήκει στο Κέντρο, να μας αφήσει στην ησυχία μας»
«Είναι κεντρώος πολιτικός που προέρχεται και εκείνος, όπως και ο πατέρας του, από το κόμμα των νεοφιλελεύθερων. Ανήκει στο Κέντρο, να πάει εκεί και να μας αφήσει και εμάς στην ησυχία μας που είμαστε ένα καθαρά δεξιό κόμμα», είπε ο κ. Μπαλτάκος αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. 
Σε ερώτηση δημοσιογράφων προς τον κ. Καρατζαφέρη για τους Αδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη που ανήκαν στον ΛΑΟΣ, ο πρόεδρος του νέου κόμματος είπε πως «η καρέκλα είναι ισχυρότερη του πατριωτισμού. Αν θυσίασαν τον πατριωτισμό για την καρεκλοθηρία, δικό τους πρόβλημα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου