Τρίτη 5 Απριλίου 2016

eggrafo dimoy

ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ! Έστειλε ο «Στάλιν» διαταγή στα δημοτικά και τα Γυμνάσια! Το έγγραφο του Δήμου κατηγορεί κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση!


Άναψε φωτιές έγγραφο του Δήμου Πατρέων το οποίο εστάλη στα σχολεία με στόχο να ζητηθεί βοήθεια για τους πρόσφυγες. Μία φράση που εμπεριέχεται στο έγγραφο ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στελέχη της εκπαίδευσης στην Αχαΐα. Η αντιδημαρχία Παιδείας, στην προσπάθειά της να κινητοποιήσει τις σχολικές κοινότητες να συνδράμουν στην ενίσχυση των προσφύγων με τη συγκέντρωση τροφίμων, ειδών προσωπικής υγιεινής κ.ά. από τις 7 Μαρτίου απέστειλε έγγραφο το οποίο υπογράφει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Αθανασόπουλος, και στο οποίο κατά τους καταγγέλλοντες χρησιμοποιείται η γλώσσα του ΚΚΕ, αφού δηλώνεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολικών μονάδων πως..." οι πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι παρά τη θέλησή τους στη χώρα μας λόγω των αποφάσεων και της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελληνικής Κυβέρνησης.
Πάντως ούτε ο Σύλλογος Δασκάλων, ούτε η Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας... πλην κάποιων γονέων, έχουν μέχρι σήμερα αντιδράσει στη λογική αυτή του δήμου, να κάνει με επίσημο έγγραφό της... πολιτική στα σχολεία!
Από την πλευρά της η αντιδημαρχία Παιδείας δείχνει να είναι συνειδητοποιημένη σε αυτό που έγραψε, αφού τα στελέχη της θεωρούν ως υπεύθυνους για τα δεινά του λαού, την κυβέρνηση, τις επιλογές της, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την άλλη όμως κάποιοι ενοχλήθηκαν και ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών εντός των σχολικών μονάδων! Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως κάποιος δήλωσε πως «έστειλε ο Στάλιν έγγραφο στα σχολεία»! Πρόκειται για στέλεχος της τοπικής ΝΔ που παρέλαβε αυτό το έγγραφο στο σχολείο του.
Τα είδη που μπορούν να προσφέρουν
Υπάρχει άμεση ανάγκη για τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, ρούχα και συγκεκριμένα:
- Τρόφιμα: ατομικές παιδικές τροφές και γάλα μακράς διάρκειας, ατομικές συσκευασίες χυμών, μπισκότων, κρουασάν, φρυγανιών, ατομικές μαρμελάδες, βούτυρα, ζάχαρη μέλι, κονσέρβες.
- Είδη προσωπικής υγιεινής: Σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια, οδοντόκρεμες, σερβιέτες, χαρτί υγείες, μωρομάντηλα και πάνες για μωρά.
Η συγκέντρωση γίνεται σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα, όπου με ευθύνη των δημοτικών υπηρεσιών θα προωθούνται στους πρόσφυγες.
Συγκέντρωση επίσης, γίνεται και κατά τις ώρες από 8 π.μ. έως 3 μ.μ., στην Τράπεζα Τροφίμων, με ευθύνη του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.
Τα ρούχα πρέπει να είναι καθαρά και διαχωρισμένα για παιδιά και ηλικιωμένους.
Τηλέφωνα και mail επικοινωνίας:
-Κοινωνικός Οργανισμός: Τηλ.: 2610311561 και mail: info@kodip.gr καιkodip.proedros@gmail.com
-Αντιδημαρχία Παιδείας (μόνο για τα σχολεία): Τηλ.: 2610240196 και mail:antpaidiaspatras@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου