Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Κινητικότητα στα αυτοδιοικητικά της Πάτρας 3 χρόνια πριν τις δημοτικές εκλογές- Ποίοι συναντιούνται με ποιους και ποιες διεργασίες άρχισαν ήδη

Κινητικότητα στα αυτοδιοικητικά της Πάτρας 3 χρόνια πριν τις δημοτικές εκλογές- Ποίοι συναντιούνται με ποιους και ποιες διεργασίες άρχισαν ήδη  Εξελίξεις σε τρία μέτωπα
 
Έντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στα αυτοδιοικητικά πράγματα της πόλης παρά το γεγονός ότι οι επόμενες δημοτικές εκλογές απέχουν περίπου τρία χρόνια. Τουλάχιστον σε 3 μέτωπα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι ζυμώσεις για την επόμενη μέρα με τις επαφές και τις συζητήσεις να δίνουν και να παίρνουν.
Η δημοτική παράταξη που ουσιαστικά έχει ανοίξει κι επισήμως τις διαδικασίες διαδοχής είναι η «Τώρα για την Πάτρα» που είχε ιδρύσει ο τέως Δήμαρχος Γιάννης Δημαράς, ο οποίος όμως από την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκε από τα κοινά.
Τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο παίρνει ο πρώτος επιλαχών υποψήφιος σύμβουλος, Γιώργος Σιγαλός. «Επικεφαλής» της δημοτικής ομάδας θα είναι πλέον ο Ανδρέας Φίλης, ενώ προσωρινά Γραμματέας της Παράταξης αναλαμβάνει ο Αντώνης Κώτσαλης. Όπως φαίνεται πάντως έχει ήδη αρχίσει, άτυπα, η κούρσα για τη διαδοχή του στη θέση του επικεφαλής της Παράταξης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους είναι ο Ανδρέας Φίλης και ο Γιώργος Σιγαλός ο οποίος μάλιστα μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του SuperB άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι ενδιαφέρεται για τη θέση του Γραμματέα της Παράταξης. Σημείωσε με νόημα ότι αυτός που θα αναλάβει την ηγεσία θα πρέπει να είναι "εργάτης του Δήμου"  τονίζοντας πως το πρόσωπο που θα επιλεγεί μεταξύ άλλων θα πρέπει να είναι γνώστης των προβλημάτων της πόλης και καταρτισμένος σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.
Εν αναμονή εξελίξεων βρισκόμαστε και στην παράταξη της ΡΑΠ, που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς παραμένει σε εκκρεμότητα το τι θα γίνει με τον επικεφαλής της, Κώστα Σπαρτινό, ο οποίος πλέον έχει εκλεγεί βουλευτής.
Ο ίδιος ο κ. Σπαρτινός, μιλώντας την περασμένη εβδομάδα «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» υπογράμμισε ότι το θέμα έχει συζητηθεί στους κόλπους της Παράταξης καθώς ο ίδιος έχει εκφράσει την πρόθεσή του να μην παραμείνει και βουλευτής και δημοτικός σύμβουλος. «Αποφασίσαμε όλοι μαζί να το ξαναδούμε πριν το τέλος του έτους και τότε να πάρουμε τις τελικές μας αποφάσεις», πρόσθεσε ο κ. Σπαρτινός αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν σύντομα εξελίξεις.
Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ένα καινούργιο «αυτοδιοικητικό μέτωπο» φαίνεται πως ανοίγει στον φιλελεύθερο χώρο όπου κινείται η παράταξη «Νέα Πόλη» του Κώστα Χριστόπουλου. Την περασμένη εβδομάδα, με πρωτοβουλία του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης Σπύρου Πολίτη και του νυν δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργου Καυκά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση συμπολιτών που ασχολούνται με τα κοινά της πόλης.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο δημοτικοί σύμβουλοι Ηλίας Γκοτσόπουλος και Ανδρέας Νικολάου, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Λένα Καλεντζώτη, Νίκος Μακρής και Απόστολος Βανταράκης, η πρώην νομαρχιακή σύμβουλος Χριστίνα Αλεξοπούλου κ.α.
Στην συνάντηση αυτή συζήτησαν όλα τα ενδεχόμενα, δεν υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων, αλλά φαίνεται να συμφώνησαν να βρίσκονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθώς και να εξετάσουν εάν θα πρέπει να προχωρήσουν σε συντονισμένες δημόσιες παρεμβάσεις για τα θέματα της Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου