Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

1

ΠΑΤΡΑ: Ανοιγμα 300.000 ευρώ στο Σκαγιοπούλειο - Ξεκινά ο έλεγχος που είχε διατάξει ο Εισαγγελέας

Η στοιχειωμένη υπόθεση, που η πόλη παραπέταξε για χρόνια, έρχεται να πάρει εκδίκηση. Τουλάχιστον η νέα διοίκηση δείχνει να έχει πάρει ζεστά το θέμα.
Το νέο διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε πριν από 20 μέρες και έκτοτε προσπαθούν τα μέλη του να βάλουν σε τάξη τις εκκρεμότητες που δημιούργησε το διοικητικό κενό τα τελευταία περίπου δυόμισι χρόνια.
«Τα προβλήματα είναι οξυμένα. Υπάρχει ένα οικονομικό άνοιγμα περίπου στις 300.000 ευρώ» λέει στην «Πελοπόννησο» ο πρόεδρος του κληροδοτήματος, Θεοδόσης Μουστάκας (εκπρόσωπος του Δήμου στο Σκαγιοπούλειο). Το άνοιγμα αφορά σε οφειλές προς τράπεζα, τρίτους, εφορία, ασφαλιστικούς φορείς κ.ά.
Το οικονομικό χάος που παραλήφθηκε έχει να κάνει και με ανείσπρακτα έσοδα του κληροδοτήματος από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ενοικιαστές ήταν αδιάφοροι, αλλά όσοι απ' αυτούς είχαν την καλή διάθεση να πληρώσουν δεν μπορούσαν, καθώς δεν υπήρχε διοίκηση να εισπράξει τα ενοίκια και να εκδώσει αποδείξεις πληρωμής…
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει και ο διαχειριστικός έλεγχος στα οικονομικά του ιδρύματος, τον οποίο έχουν διατάξει οι εισαγγελικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου