Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Σοκ στην κυβέρνηση από την δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ- 8% μπροστά η ΝΔ- 30% πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης- Ενδιαφέροντα επί μέρους στοιχεία (Πίνακες)







Σοκ προκαλεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο η πρώτη δημοσκόπηση που γίνεται μετά από τις αποφάσεις του Eurogroup καθώς η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 8%.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, περιλαμβάνονται πολλά ακόμη ενδιαφέροντα ευρήματα.
Τα επί μέρους στοιχεία είναι απογοητευτικά για την κυβέρνηση, καθώς η παράσταση νίκης υπέρ της ΝΔ είναι στις 30 μονάδες, και ο μόνιμος κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα, ο κ. Καμμένος εμφανίζεται να μη μπαίνει στη Βουλή.

Ενδιαφέρον επίσης έχει το στοιχείο ότι ουσιαστικά δεύτερη δύναμη, σύμφωνα με τα ποσοστά που δίενι η δημοσκόπηση είναι η αδιευκρίνιστη ψήφος.
Η ΝΔ είναι μπροστά όχι γιατί καλπάζει, αλλά γιατί κρατά τις δυνάμεις της σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές, γεγονός που δείχνει ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει αρκετό δρόμο μπροστά του για να μπορέσει να πείσει τους ψηφοφόρους που φαίνεται να έχουν εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ, να στηρίξουν τη ΝΔ.
Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι το 80% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας ΔΕΝ μπορεί να βγάλει τη χώρα απο τα μνημόνια.

Εκτίμηση εκλογικής επιρροής 
Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει ποσοστό 25,5% έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας «κεφάλι» 8%.
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, η οποία δείχνει ενισχυμένη, με 7%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5% και η Ενωση Κεντρώων με 4%.
Εκτός Βουλής μένουν ΑΝΕΛ και Ποτάμι, με 2% αντίστοιχα.
Την ίδια στιγμή, με είσοδό της στην Βουλή «φλερτάρει» η νεοσυσταθείσα «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Παράσταση νίκης: Μπροστά 30 μονάδες η ΝΔ
Το 54% των ερωτηθέντων εκτιμούν πως η ΝΔ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, όταν μόλις 19,5% εκτιμά το ίδιο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θα βγάλει η κυβέρνηση Τσίπρα την χώρα από το Μνημόνιο

Διχασμένοι οι πολίτες για πρόωρες εκλογές

Κακές οι αποφάσεις του Eurogroup

Καθυστέρησαν και έβλαψαν τη χώρα 
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό της τάξης του 54% πιστεύει ότι η καθυστέρηση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση έβλαψε την χώρα.





Πάνω από 7 στους 10 του συνόλου των ψηφοφόρων, εκτιμούν ότι η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση, έβλαψε τη χώρα.





 Δυσαρεστημένοι 7 στους 10 ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ

Σχεδόν 9 στους 10 (86,5%) είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση. Το πιο εκπληκτικό όμως είναι ότι το αντίστοιχο ποσοστό απογοήτευσης στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 70%.


Πάμε προς τη λάθος κατεύθυνση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου