Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Στη σύσταση εθνικού μητρώου υποψηφίων βουλευτών προχωρά ο Μητσοτάκης

Στη σύσταση εθνικού μητρώου υποψηφίων βουλευτών προχωρά ο Μητσοτάκης - Κεντρική Εικόνα
Αναζήτηση υποψηφίων στη ΝΔ με βάση το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες
Εντονη κινητικότητα αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα στο κεντρικό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας, με αρκετούς να υποστηρίζουν το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης να εφαρμόσει τα δύσκολα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευτεί, παρά το γεγονός ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης φαίνεται να προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Ενδεικτικό είναι ότι ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κωστής Χατζηδάκης, επιτάχυνε τις διαδικασίες για τη διαμόρφωση του συνολικού κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ.
Παράλληλα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «Secret», την επόμενη εβδομάδα δρομολογείται η έναρξη της διαδικασίας επιλογής των νέων προσώπων που θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος για τις επόμενες εκλογές.  Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε η υλοποίηση ενός προγράμματος αξιολόγησης προσώπων προκειμένου να συσταθεί το εθνικό μητρώο υποψήφιων βουλευτών, όπως εγκρίθηκε στο πρόσφατο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με αυτόν τον σχεδιασμό, η επιλογή των υποψήφιων βουλευτών (πλην των νυν εκλεγμένων μελών του Κοινοβουλίου) θα γίνεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη βάσει ενός συστήματος αξιολόγησης, ενώ θα ζητηθεί και η γνώμη των τοπικών μελών. Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για συμμετοχή των κοινωνιών ανά νομό στη διαμόρφωση ψηφοδελτίων. «Στόχος είναι να αναζητηθούν νέα και φρέσκα πρόσωπα σε κάθε περιοχή, άνθρωποι προερχόμενοι από την κοινωνία, την ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα και την αγορά, που θα σηματοδοτήσουν τη νέα Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη», αναφέρουν στελέχη που συμμετέχουν στις εν λόγω διεργασίες.
Το επόμενο, πάντως, στοίχημα για την ηγεσία της κεντροδεξιάς παράταξης είναι οι φοιτητικές εκλογές της 18ης Μαΐου. Γι’ αυτό και την Τετάρτη ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης, συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από όλη την Ελλάδα, προκειμένου να δηλώσει τη στήριξη της κεντρικής διοίκησης προς τη «γαλάζια» φοιτητική παράταξη.
Την ίδια ώρα, οι επιτελείς της Συγγρού επιμελούνται τον κατάλογο των επόμενων περιοδειών του κ. Μητσοτάκη, με στόχο, όπως είπε ο ίδιος προ ημερών προς τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, «να διαμορφώσουμε παντού σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους, σε όλα τα δίκτυα επικοινωνίας, ένα σαρωτικό κίνημα για να φύγει αυτή η κυβέρνηση». Οι επισκέψεις του ανά την επικράτεια μελετάται να συνδυάζονται με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου