Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

tripiti

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΙΓΙΟ 

Διπλού ενδιαφέροντος η σημερινή εορτή της Παναγίας Τρυπητής στο Αίγιο. Αφενός μεν γιορτάζει η Παναγία Τρυπητή, Πολιούχος του Δήμου Αιγιαλείας και αφετέρου πιθανόν να ακούσουμε απαντήσεις από τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο σε σχέση με όσα εκφώνησε την Μεγάλη Παρασκευή για τον κ. Φίλη και τους άθεους!
Η Παρασκευή του Πάσχα είναι η πιο ξεχωριστή μέρα του χρόνου για τους απανταχού Αιγιώτες. Στην πόλη αναμένονται και σημαντικές πολιτικές παρουσίες εκ μέρους της κυβέρνησης, καθώς ήδη έχουν απαντήσει θετικά ο Υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης και η αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ενώ δεν αποκλείονται και άλλα πολιτικά πρόσωπα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Σήμερα θα τελεσθή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία θα χοροστατήσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο οικείος Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει από το Ιερό Προσκύνημα η λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος της Θεοτόκου στην καθιερωμένη διαδρομή μέχρι την πλατεία Αγίας Λαύρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου