Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Το μεγάλο κόλπο στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα αποκαλύφθηκε από τον οικονομικό Εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου ο οποίος και έστειλε το πόρισμα-καταπέλτη 240 σελίδων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων για το αδίκημα της κακουργηματικής από κοινού και κατ' εξακολούθηση απιστίας.
Μέσα από το πόρισμα-καταπέλτη του Οικονομικού Εισαγγελέα αποκαλύπτεται πώς είχε στηθεί το μεγάλο κόλπο στην Πάτρα και πώς έφυγαν τα εκατομμύρια μέσα από δανειοδοτήσεις και διευκολύνσεις ημετέρων, χωρίς να έχει προηγηθεί έλεγχος φερεγγυότητάς τους και χωρίς τις απαραίτητες διασφαλίσεις.
Χαρακτηριστικό της ευκολίας με την οποία χορηγούνταν τα δάνεια είναι ότι υπήρξαν ακόμη και περιπτώσεις όπου οι υπεύθυνοι της τράπεζας είχαν εγκρίνει χορηγήσεις δανείων είτε προς τον εαυτό τους είτε προς επιχειρήσεις συμφερόντων τους!
Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης βρίσκονται πρώην στελέχη του ΔΣ της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας για... όργιο δανειοδοτήσεων, από το 2004 μέχρι 24 Μαΐου 2012, που τίναξαν τα ταμεία στον αέρα, προκαλώντας ζημιά 209.437.991,67 ευρώ στην τράπεζα, η οποία τελικά οδηγήθηκε σε κατάρρευση.
H Aχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα δημιουργήθηκε το 1994 και λειτούργησε ως πιστωτικό ίδρυμα έως τον Μάρτιο του 2012 που με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος ανακλήθηκε η λειτουργία της.
Συγκεκριμένα αναμένεται να διωχθούν έξι μέλη του Εγκριτικού Κλιμακίου Β' της τράπεζας, που είχαν αρμοδιότητα να εγκρίνουν δάνεια από 150.000 μέχρι 350.000 ευρώ, του Εγκριτικού κλιμακίου Γ', που ενέκριναν χορηγήσεις από 350.000 μέχρι 750.000 ευρώ, του Εγκριτικού Κλιμακίου Δ', με αρμοδιότητα άνω των 750.000 ευρώ, καθώς επίσης μέλη της Επιτροπής Εμπλοκών της Τράπεζας.
Στην Κόρινθο και στην Κορινθία γενικότερα εκατοντάδες μεριδιούχοι κλαίνε τις οικονομίες μιας ζωής που είχαν εμπιστευθεί στην «δική τους τράπεζα» την Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου.
Αρκετές εβδομάδες μετά το μεγάλο «μπαμ» και κανείς υπεύθυνος δεν έχει βγει να ενημερώσει αυτούς τους ανθρώπους αλλά και ολόκληρη την κοινή γνώμη τι μέλει γενέσθαι με τις μερίδες που πολλοί εν αγνοία τους είχαν αγοράσει!
Τι μέλει γενέσθαι με την διαχείριση των υπευθύνων
Στην Κόρινθο έχει μπει Οικονομικός Εισαγγελέας ; Γιατί οι πληροφορίες που διαρρέουν μέσα από την πρώην τράπεζα , μιλάνε περίπου για το ίδιο κόλπο που είχε στηθεί και στην Αχαϊκή Τράπεζα.
Η sfedona.gr είχε ζητήσει αρκετό διάστημα πριν καταρρεύσει η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου να αποκαλυφθούν οι μεγάλοι οφειλέτες της Τράπεζας.
Υπάρχουν έντονες φήμες που έχουν διαρεύσει μέσα από την τράπεζα ότι είχε στηθεί «μαγαζάκι» για εξυπηρέτηση ημετέρων ακόμα και σε επιχειρήσεις συμφερόντων των υπευθύνων της Τράπεζας.
Μια από αυτές τις φήμες μιλάει για μέλος του Δ.Σ που πήρε επαγγελματικό  δάνειο για την επιχείρηση του  και το έριξε για να φτιάξει το σπίτι του!
Άλλη μια έντονη φήμη μιλάει για γνωστό εργολάβο που πήρε δάνειο για την αναθέρμανση της αγοράς με ελάχιστο επιτόκιο και αντί να το ρίξει για τον πραγματικό σκοπό που το πήρε , το κατάθεσε με επιτόκιο 8% στη Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου.
Άλλη φήμη μιλάει για δάνειο –μαμούθ που έχει πάρει ΜΜΕ της Πελοποννήσου χωρίς να έχει προηγηθεί έλεγχος φερεγγυότητάς του και χωρίς τις απαραίτητες διασφαλίσεις
Πολλές τέτοιες φήμες –όχι αβάσιμες κατά την άποψή μας- που πρέπει να διερευνηθούν.
Φορείς όπως το Επιμελητήριο Κορινθίας , οι Εμπορικοί Σύλλογοι Κορινθίας , η ΟΕΒΕ Κορινθίας ,τα Εργατικά Κέντρα Κορινθίας πρέπει να ζητήσουν την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης.
Να επέμβει άμεσα Οικονομικός Εισαγγελέας και στην περίπτωση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου , όπως επενέβη στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα και έβγαλε «λαυράκι»
Εν τέλει δεν μπορεί να πήγε στο γκρεμό από μόνη της η Τράπεζα . Κάποιοι την οδήγησαν εκεί. Και κατέστρεψαν πολύ κόσμο .Και αυτοί οι κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης

- See more at: http://sfedona.gr/content/%CE%B5%CF%84%CF%83%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%BE%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%BF%CF%85#sthash.o9eJx1nh.Fx4oAZh4.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου