Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

1

ΠΑΤΡΑ: Εγκρίθηκε το "ξυστό" για το κέντρο της πόλης! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΚΑΡΕΤΕ

Ενέκρινε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση την απόφαση για την ελεγχόμενη στάθμευση στην Πάτρα και ο δήμος ετοιμάζεται να θέσει το κυκλοφοριακό μέτρο σε λειτουργία εντός του καλοκαιριού. Θα προηγηθεί μια ολιγοήμερη δοκιμαστική περίοδος, ώστε να μπει στη συνείδηση των οδηγών και στη συνέχεια θα τεθεί σε κανονική λειτουργία.
Πέρασαν σχεδόν πέντε μήνες από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η λειτουργία συστήματος χρονικού περιορισμού στη στάθμευση. Ενας από τους λόγους της καθυστέρησης ήταν το γεγονός ότι στην Αποκεντρωμένη μόλις τέσσερις υπάλληλοι έχουν επιφορτιστεί με τον έλεγχο των αποφάσεων της τοπικής αυτοδιοίκηση στην γεωγραφική περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων.
Ο οδηγός που θα εισέρχεται στο κέντρο θα προμηθεύεται μία  κάρτα που θα είναι σαν τον ξυστό. Και η οποία θα κοστίζει 30 λεπτά ανά ώρα  και θα αναγράφει ημερομηνία, ημέρα και ώρα.
Θα ξύνει την ώρα στάθμευσης που επιθυμεί και την ημερομηνία και θα τοποθετεί την κάρτα σε εμφανές σημείο στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του.

Ετσι ο  δημοτικός υπάλληλος που θα ελέγχει την στάθμευση θα βλέπει εάν παραμένει εντός επιτρεπόμενου χρόνου στην ζώνη , ή θα επιδίδει κλήση (το πρόστιμο προβλέπεται στα 20 ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου