Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016


Νέες ρωγμές προκαλεί στη Νέα Δημοκρατία η πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη για άνοιγμα στον εκσυγχρονιστικό χώρο και τις υποτιθέμενες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις.
Συγκεκριμένα, φαίνεται πως υπάρχουν σκέψεις για ένταξη στελεχών που προέρχονται από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, τα οποία βέβαια κατά το παρελθόν είχαν έρθει σε ρήξη με τον Κώστα Καραμανλή. 
Ήδη έχουν έλθει οι πρώτες αντιδράσεις για τις νέες επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόκειται κυρίως για στελέχη που βρίσκονταν στο πλάι του Καραμανλή, τα οποία πλέον αισθάνονται προδωμένα. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν αυτό της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία παρουσίασε το νέο βιβλίο τους Πέτρου Τατσόπουλου το βράδυ της Δευτέρας. Εκείνη υπογράμμισε πως η παρουσία του κ. Τατσόπουλου στη Βουλή έδωσε οξυγόνο και προέβλεψε πως θα επιστρέψει στην πολιτική. 
Εκτός του ότι τα ανοίγματα αυτά θα οδηγήσουν σε απώλεια ψήφων παραδοσιακών στελεχών, υπάρχει πάντοτε το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των αντιδράσεων εντός του κόμματος. Οι αντιδράσεις αυτές ενδέχεται να οδηγήσουν στη διάλυση της Νέας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου