Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016


ΠΩΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΑΣΤΟΙ ΚΑΤΕΚΛΕΒΑΝ
ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΝΟΥΣ !
• Γιατί τους κάλυπταν οι προηγούμενες δημοτικές Αρχές ;
• Γιατί τώρα που ήρθαν στο φως τα στοιχεία, τα ΜΜΕ σιωπούν ;
Είχε γίνει καθεστώς στο Δήμο Πατρέων, οι έχοντες και κατέχοντες να μην πληρώνουν στο Δήμο, δεκάρα τσακιστή ! Γι αυτούς πλήρωναν τα μικρομεσαία νοικοκυριά και παρουσιάζονταν έτσι ισοσκελισμένοι οι προυπολογισμοί.
Πως γινόταν όμως, αυτοί με επιχειρήσεις, εργοστάσια και εταιρείες με απίστευτους τζίρους να μην πληρώνουν για χρόνια (σε βάθος 20ετίας) τίποτα στο Δήμο και την ίδια στιγμή να μεγαλουργούν επιχειρηματικά ;
Στο ερώτημα οφείλουν να απαντήσουν προηγούμενες δημοτικές Αρχές.
Να εξηγήσουν στους πατρινούς γιατί έκαναν τα στραβά μάτια σε αυτούς τους μεγαλοφειλέτες .
Να δώσουν μια πειστική απάντηση, για ποιο λόγο οι μεγαλοφειλέτες, δεν ενοχλήθηκαν ποτέ από το Δήμο , ώστε να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.
Που ακούστηκε 430 επιχειρηματίες της πόλης να χρωστούν στο Δήμο 31 εκατ. ευρώ !
Γι αυτό το οικονομικό έγκλημα δεν θα απολογηθεί κανείς ;
Δεν είναι πρόκληση, αυτοί που διοίκησαν τον Δήμο κι έκρυβαν για χρόνια αυτά τα χρέη, να έρχονται τώρα ως αντιπολίτευση και να θέτουν ερωτήματα λ.χ. ΄΄ποιος πλήρωσε τα 10 χιλιάρικα για τα σάντουιτς της πορείας για την ανεργία;΄΄
Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη δημοτική Αρχή, αλλά επικράτησε ο νόμος της σιωπής !
- Και τι κάνουμε τώρα , θα ρωτήσει κάποιος. Θα εισπραχθούν τα χρωστούμενα ;
Ένα μέρος των οφειλών, ναι. Τα περισσότερα όχι.
Η έρευνα του Δήμου έδειξε ότι, πολλοί από τους μεγαλοφειλέτες, δεν υπάρχουν στη ζωή ! Πολλοί, επίσης, δεν έχουν κληρονόμους. Αρκετές από αυτές τις εταιρείες έχουν αλλάξει χέρια, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, στα κιτάπια του Δήμου δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, καθώς λείπουν μέχρι και οι αριθμοί των φορολογικών μητρώων (σ.σ. για τέτοιες ομορφιές μιλάμε…)
Τούτο είναι το μοναδικό σκάνδαλο, στη διαχρονική σχέση Δήμου – επιχειρηματιών ;
Όχι βέβαια ! Τις προηγούμενες μέρες, η δημοτική Αρχή έδωσε στη δημοσιότητα, στοιχεία που αφορούσαν μεγαλοεπιχειρηματίες της πόλης και δεκάδες ιδιοκτήτες βιλών, οι οποίοι πιάστηκαν …με τη γίδα στην πλάτη !
Αυτοί οι λεβέντες, προκειμένου να πληρώνουν ελάχιστα ανταποδοτικά τέλη, είχαν δηλώσει κοτζάμ εργοστάσια με τετραγωνικά μέτρα …ψιλικατζίδικου ή τις βιλάρες τους, με τ.μ. …παράγκας ! Εντοπίστηκαν μετά από διασταύρωση στοιχείων με τις εφορίες.
Θα πληρώσουν τώρα ; Ναι, αυτοί δε γλιτώνουν ! Θα τα πληρώσουν όλα και αναδρομικά.
Τι αποδεικνύεται όμως ; Πως αυτοί που παριστάνουν τους μεγάλους και τρανούς, τους ευεργέτες της πόλης, που δήθεν επενδύουν για δουλειές και ανάπτυξη, κάθε φορά, στέλνουν τον δικό τους λογαριασμό να εξοφληθεί από το λαό της Πάτρας !
Μόνο που τώρα άλλαξε ο βιολιτζής και θα μαζευτούν θέλουν δε θέλουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου