Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

1

ΠΑΤΡΑ: Σήμερα «Ο άλλος άνθρωπος» στρώνει... τραπέζι στην πλατεία Ολγας

Το Σάββατο 11 Ιουνίου, στις 5 το απόγευμα ξεκινάει τις δράσεις της στην Πάτρα η κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος» στην Πλατεία Όλγας. Είμαστε όλοι καλεσμένοι για να μαγειρέψουμε και να επικοινωνήσουμε, να φάμε, να χαμογελάσουμε και να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, που εξαπλώνεται σε διάφορα σημεία σε όλη την Ελλάδα.
Όπως διαβάζουμε στην σελίδα της κουζίνας:
Η ιδέα της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» είναι μια κίνηση αλληλεγγύης και ένδειξης αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, με την ελπίδα να αφυπνιστούν συνειδήσεις και να γίνουν και άλλες παρόμοιες δράσεις από άλλους ανθρώπους και ομάδες.
Δεν κάνουμε «φιλανθρωπία» ούτε «ελεημοσύνη», με την σημερινή έννοια των λέξεων.
Η ιδέα της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» ξεκίνησε όταν είδαμε στις λαϊκές αγορές της Αθήνας ανθρώπους όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικών στρωμάτων, να ψάχνουν τα σκουπίδια για να μαζέψουν τρόφιμα που δεν μπορούν πια να αγοράσουν. Η πρώτη σχεδόν αυτονόητη δράση ήταν να μαγειρέψουμε από το σπίτι μας φαγητά, από αυτά που τρώμε, και να τα μοιράσουμε στις λαϊκές. Ζητήσαμε από τους παραγωγούς να μας δώσουν ένα προϊόν από τον πάγκο τους, για να συνεχίσουμε την επόμενη μέρα.
Αποφασίσαμε να μαγειρεύουμε ζωντανά το φαγητό στον κόσμο, τρώγοντας όλοι μαζί, για να έρθουμε όλοι πιο κοντά και για να σπάσουμε την ντροπή που πιθανότατα ένιωθε κάποιος όταν του μοιράζαμε μαγειρεμένο φαγητό.
Επίσης στόχος της κοινωνικής κουζίνας είναι να καταφέρει μέσα από την δράση της, να δίνει σε άνεργους, που ασχολούνται καθημερινά με την δράση της κουζίνας, ότι χρήματα περισσεύουν από το ταμείο, (30-40 ευρώ τον μήνα) καθώς και από τα διάφορα δρώμενα που θα γίνονται για την ενίσχυση της κουζίνας να βγαίνει κάτι και για τους εθελοντές.
Μαγειρεύουμε ζωντανά, τρώμε όλοι μαζί και ζούμε όλοι μαζί!
Ένα γεύμα με συνανθρώπους μας στο δρόμο.
Έλα μαζί μας να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο όμορφη!
Περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση για τις δράσεις της κουζίνας:
oallosanthropos.blogspot.gr  και στο facebook