Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

1

Εντάσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ. για το «όχι σε όλα»


Ενώ ο Πρόεδρος της Ν.Δ. δοκιμάζει τα... νερά της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος επικρατεί προβληματισμός.
Μετά την, όπως αναγνώρισαν αρκετοί και εμμέσως και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, προβληματική αποχώρηση του κόμματος από τη συζήτηση για τις offshore των πολιτικών, η αρχική στάση του κόμματος να καταψηφίσει επί της αρχής το νέο αναπτυξιακό νόμου προκαλεί νέες γκρίνιες.
Ενώ μία ομάδα στελεχών εμφανίζονται να καταλήγουν στη γραμμή της μετωπικής επίθεσης έναντι της κυβέρνησης Τσίπρα, ένας σημαντικός αριθμός στελεχών – μεταξύ αυτών και κορυφαίοι – δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την εικόνα μίας Ν.Δ. που λέει «όχι σε όλα». Ειδικά ο νέος αναπτυξιακός νόμος, παρά τις αδυναμίες του, θα μπορούσε, σύμφωνα με την πιο μετριοπαθή πτέρυγα, να αποτελέσει πεδίο συναίνεσης και επιβεβαίωσης, στην πράξη, ότι η Ν.Δ. δεν έχει μεταβληθεί σε κόμμα που ασκεί στείρα αντιπολίτευση. Η απόσταση, δε, διευρύνεται και εξαιτίας ενός άλλου διαχωρισμού μεταξύ αυτών που προκρίνουν την οικονομική διάσταση του συγκεκριμένου νομοθετήματος (διακρίνοντας κάποια θετικά αλλά και αδυναμίες) και όσων επικεντρώνονται στην πολιτική πτυχή και στην άποψη ότι ηΝ.Δ. δεν θα πρέπει να δώσει επιχειρήματα στον Πρωθυπουργό προκειμένου ο τελευταίος να εμφανιστεί ως ο εκφραστής των μεταρρυθμίσεων και της προσέλκυσης επενδύσεων στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, στις συσκέψεις, υπό τον κ.Μητσοτάκη, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα η διελκυστίνδα μεταξύ των δύο θέσεων (όχι επί της αρχής ή ναι επί της αρχής με καταψήφιση συγκεκριμένων άρθρων) υπήρξε έντονη με τους υποστηρικτές της σκληρής γραμμής να κερδίζουν τελικά τη σύμφωνη γνώμη του κ. Κυρ. Μητσοτάκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντιστοίχως αρνητική θέση έχει διατυπώσει και ο, καλός γνώσης των συγκεκριμένων θεμάτων, αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Χατζηδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου