Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Μακριά από τους «200» η κυβέρνηση

Μακριά από τους «200» η κυβέρνηση - Κεντρική Εικόνα
Γκρίνιες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό
Της Ελένης Καλογεροπούλου
Με ανύπαρκτες πλέον τις ελπίδες για να συγκεντρώσει τις 200 ψήφους που χρειάζεται η κυβέρνηση για να εφαρμόσει την απλή αναλογική από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, προσέρχεται στην ψηφοφορία στη Βουλή. Όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα το ΠΑΣΟΚ και η Φώφη Γεννηματά να αλλάξουν την απόφασή τους και να υπερψηφίσουν το νέο Νόμο.
Κυβερνητικά στελέχη, ωστόσο, σημείωναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία, θα βγει κερδισμένος, αφού κάνει πράξη το πάγιο αίτημα της αριστεράς για απλή αναλογική αντίθετα με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο εμφανίζεται ανακόλουθο με τις βασικές θέσεις, τις οποίες είχε από ιδρύσεώς του.
Την ίδια στιγμή, το Μέγαρο Μαξίμου κάνει τα απαραίτητα ανοίγματα προς την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου, του Φώτη Κουβέλη και των Οικολόγων Πράσινων, προσδοκώντας ότι τουλάχιστον στα τέλη Σεπτέμβρη που θα γίνει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το θέμα της διεύρυνσης θα υλοποιηθεί και μέσω αυτών των πολιτικών φορέων.
Στο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο, συνεχίζονται οι γκρίνιες από την ομάδα των «53» σχετικά με την εκλογή του Προέδρου από την βάση καθώς και για τα σενάρια που θέλουν να συζητούνται οι περισσότερες αρμοδιότητές του. Για τον λόγο αυτό, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και στελέχη της κυβέρνησης έχουν διαμηνύσει ότι το θέμα αυτό θα μπει προς συζήτηση και δεν αποτελεί μια ειλημμένη απόφαση του πρωθυπουργού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου