Τρίτη 26 Ιουλίου 2016


ΠΑΤΡΑ: Ενας χρόνος σε λίγες ημέρες από τον θάνατο του Ντίνου Αργυρόπουλου

Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016, στις 8.45 το πρωί τελέστηκε στο τέλος της Θείας λειτουργίας στον παλαιό ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών, το ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του καταξιωμένου δικηγόρου –ποινικολόγου, εκ των κορυφαίων στον κλάδο του, Ντίνου Διονυσίου Αργυρόπουλου που έφυγε έξαφνα από τη ζωή στις 3 Αυγούστου 2015 ενώ βρισκόταν σε καλοκαιρινές διακοπές στη Μάνη.
Η δυσάρεστη είδηση της εκδημίας του Ντίνου Αργυρόπουλου, είχε πέσει σαν κεραυνός εν αιθρία στην πόλη της Πάτρας, και λύπησε πολύ κόσμο. Ο εκλιπών υπήρξε ένας από τους γνωστούς, δραστήριους  και επιτυχημένους δικηγόρους των Πατρών αλλά και στο πανελλήνιο και είχε αφήσει το στίγμα του σε πολύ σημαντικές υποθέσεις, όπως αυτή που αφορούσε στα κυκλώματα της νύχτας,  στη ληστεία του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας, κ.α.
Ήταν πάντοτε μάχιμος και δραστήριος και μάλιστα λίγες μέρες πριν φύγει από τη ζωή, βρισκόταν στα δικαστήρια σε υπόθεση που είχε αναλάβει.
Ο Ντίνος Αργυρόπουλος ήταν και ένας πολιτικά σκεπτόμενος και ανήσυχος άνθρωπος και τον είχαν προβληματίσει ιδιαίτερα οι περσινές εξελίξεις όπως και η διενέργεια του δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου 2015. Επίσης ο Ντίνος Αργυρόπουλος είχε ασχοληθεί και με την πολιτική καθώς είχε θέσει υποψηφιότητα ως Βουλευτής στο νομό παλιότερα, με τη στήριξη της Ν.Δ.

Ο εκλιπών να θυμίσουμε πως υπήρξε μοναχογιός του επίσης διαπρεπούς δικηγόρου Διονύση Αργυρόπουλου που αγόρευε εκπληκτικά, ενώ η μητέρα του Μαργαρίτα ήταν το γένος Δρούβα (οι παλιότεροι θυμούνται τα καταστήματα σούπερ μάρκετ Δρούβας στο κέντρο της Πάτρας). Ο πατέρας του Ντίνου Αργυρόπουλου καταγόταν από την Βάρδα Ηλείας. Δικό του ήταν το υπέροχο δίπατο νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Κορίνθου απέναντι από το 10ο Δημοτικό σχολείο, στη γωνία της Μιαούλη που με πολύ κόπο και αγάπη είχε ανακαινίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου