Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

1

ΕΜΠΟΡΟΙ ΠΑΤΡΑΣ: Βλέπουν πτώση τζίρου 6 στους 10 καταστηματάρχες


Ξεκίνησαν από χθες οι θερινές εκπτώσεις και στα καταστήματα της Πάτρας, με τις προσφορές να είναι αρκετά ελκυστικές, αλλά με το καταναλωτικό κοινό να περιορίζεται προς το παρόν σε διερευνητικές εξορμήσεις.
Σε κάθε περίπτωση, δεδομένου ότι η Πάτρα διατηρεί ακόμα τον τίτλο μιας από τις φθηνότερες και πιο ποιοτικές σε όλη την Ελλάδα, ο εμπορικός κόσμος θέλει να έχει βάσιμες ελπίδες ότι ο τζίρος των θερινών εκπτώσεων θα κινηθεί σε καλύτερα επίπεδα από πέρυσι, όπου τέτοια εποχή η χώρα βρισκόταν σε πολιτικό κενό, είχε κλειστές τράπεζες και ζούσε για πρώτη φορά περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων.
Οπως λένε οι συνδικαλιστές, η  γενικότερη πορεία των εμπορικών επιχειρήσεων χαρακτηρίζεται από την εναλλαγή «γέλιου και κλάματος». Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνέλευση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλογων Πελοποννησου, ένα ποσοστό εμπορικών επιχειρήσεων μόλις 2% βλέπει τον τζίρο του να μεγαλώνει, ενώ σε σταθερό επίπεδο ή με μικρές απώλειες κυμαίνεται το 35%-40% των καταστημάτων και όλοι οι υπόλοιποι έχουν μια αισθητή μείωση του τζίρου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου