Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016



Η παραίτηση του Δημήτρη Κωστακιώτη
Ο Πατρινός γιατρός Δημήτρης Κωστακιώτης είναι υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Προ ημερών εμφανίστηκε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κι εκεί, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την προσωπική του άποψη σύμφωνα με την οποία πρέπει να ανασταλεί η λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.
Ακολούθησε μέγας σάλος. Ο Κωστακιώτης υπέστη πολιτικό και συνδικαλιστικό μπούλινγκ σε βαθμό που ο ίδιος αισθάνθηκε την ανάγκη να υποβάλλει την παραίτησή του που όμως δεν έγινε δεκτή.
Ο Κωστακιώτης διατηρεί επαφή με την πραγματικότητα. Γνωρίζει ότι η χώρα, σε προηγούμενες φάσεις απόκτησε δομές που σήμερα δεν είναι σε θέση να τις συντηρήσει. Με δυό λόγια οι επιλογές σου είναι σαφείς. Ή θα έχεις, για να περιοριστούμε στην Ηλεία, τα νοσοκομεία Πύργου, Αμαλιάδας και Κρεστένων και θα υπολειτουργούν και τα τρία ή θα προχωρήσεις σε συγχωνεύσεις ώστε να σου μείνουν ένα ή δύο που θα λειτουργούν κανονικά. Οφείλουμε μάλιστα συνυπολογίσουμε ότι η πολιτεία δεν διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για να διορίσει όλο το απαιτούμενο προσωπικό και να εξασφαλίσει τα κονδύλια για τη λειτουργία όλων των υφισταμένων δομών. Είναι δυσάρεστο αλλά προφανές. Η χώρα φτώχυνε και οι λειτουργίες του δημοσίου πρέπει να αναδιαταχθούν στα όρια των νυν δυνατοτήτων της χώρας. Κι όχι μόνο στην υγεία αλλά παντού.
Αυτή τη μαύρη αλήθεια την ξέρουμε όλοι αλλά δεν θέλουμε να την παραδεχθούμε. Προτιμάμε να γκρινιάζουμε για τις κραυγαλέες ελλείψεις στα νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας, που απέχουν μεταξύ τους 20 χιλιόμετρα, παρά να κλείσουμε το ένα και να λειτουργεί κανονικά το άλλο. Κι αυτή η άρνηση να αντικρύσουμε την πραγματικότητα αποτελεί ένα γενικευμένο φαινόμενο που σπάει κόκαλα.
Επί του παρόντος έσπασε μερικά κόκαλα του Κωστακιώτη. Όπως και όλων όσοι πριν από αυτόν και μετά από αυτόν, επιχείρησαν ή επιχειρούν να αντικρύσουν και να αναμετρηθούν με την πραγματικότητα.
Το νεοελληνικό έθνος συνεχίζει απτόητο να πορεύεται με βάση τη γνωστή ρήση: Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τις απόψεις σου, τόσο το χειρότερο γι’ αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου