Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

305nbmmmn-PATRATORA

Πάτρα: Μεγαλογιατροί που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Depuy θα καθαρίσουν με αναβολές τύπου Siemens

Με την …απλή μέθοδο των αναβολών που προέκυψαν στη δίκη για το σκάνδαλο της siemens μεγαλογιατροί , γιατροί, και άλλα στελέχη της δημόσιας υγείας από την Πάτρα και την ευρύτερη υγειονομική περιφέρεια , που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με Τα ορθοπεδικά της DePuy αναμένεται να βγουν στον αφρό καθώς η δίκη τους λόγω μετάφρασης των δικόγραφων αναμένεται – εκτός κι΄αν γίνει κάποιο θαύμα – να αναβληθεί επ΄ αόριστο
Υπενθυμίζεται πως η  δίκη ως προς τους γιατρούς έχει διαχωρισθεί από εκείνη των αντιπροσώπων της εταιρείας. Στον ανακριτή κ. Γεωργουλέα έχουν εμφανισθεί και καταθέσει και Βρετανοί υπήκοοι ως ύποπτοι που χρησιμοποίησαν είτε διερμηνείς πληρωμένους από την εταιρεία τους είτε μεταφράσεις που τους εξασφάλισαν με δικά τους έξοδα οι συνήγοροί τους.
Οσο πλησιάζουμε στη δίκη, αυτό πρέπει να γίνει με ευθύνη και έξοδα του ελληνικού Δημοσίου, αν και στη σχετική διάταξη προβλέπεται ότι αυτό μπορεί να γίνει και με έξοδα του κατηγορουμένου εφόσον αυτός έχει τα οικονομικά μέσα.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η DePuy, θυγατρική εταιρεία του αμερικανικού κολοσσού JOHNSON & JOHNSON, φέρεται να έδρασε την περίοδο από το 2000 ώς το 2006, προκαλώντας ζημιά άνω των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο. Κατά το κατηγορητήριο, η εταιρεία υπερκοστολογούσε τα ορθοπεδικά κατά τουλάχιστον 35% και τα προμήθευε σε 114 νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα. Για να το πετύχει αυτό δωροδοκούσε γιατρούς που φέρονται να έπαιρναν μίζες και «δώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου