Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Παραλίας Προαστείου Πατρών «Η Δράση», Στάθη Παπαλεξανδρόπουλο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, σχετικά με τη μη ικανοποίηση του αιτήματος του Συλλόγου για εγκατάσταση καντίνας στην παραλία Δάφνες:
«Μολονότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίας Προαστίου "Η Δράση" είχε ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες από τις 09.10.2015, σύμφωνα με τις υποδείξεις της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Πατρέων, για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας καντίνας στην περιοχή "Δάφνες", μέχρι σήμερα δεν έχει ικανοποιηθεί το αίτημα αυτό του Συλλόγου, το οποίο αποτελεί και αίτημα εκατοντάδων συμπολιτών μας, που κατά τους θερινούς μήνες πηγαίνουν στην πολυσύχναστη κολυμβητική αυτή παραλία αφενός γιατί είναι πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης μας και αφετέρου γιατί είναι η ωραιότερη, αλλά και η μεγαλύτερη σε μήκος και σε πλάτος αμμουδιά της ευρύτερης περιοχής μας.
Παρά τις έγγραφες αιτήσεις του Συλλόγου προς το Συμβούλιο και τον Πρόεδρο του Αρκτικού Δημοτικού Διαμερίσματος, το Δήμαρχο, τον επί των οικονομικών του Δήμου αντιδήμαρχο κ. Παν. Μελά, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, το Διευθυντή Τοπικής Οικονομίας κ.ά., οι αρμόδιοι, με διάφορα τεχνάσματα, κατάφεραν να μην δοθεί άδεια για καντίνα, προκειμένου να μπορούν να πίνουν τον καφέ τους ή το αναψυκτικό τους όσοι πηγαίνουν εκεί για θαλάσσια λουτρά, παραθαλάσσιους περιπάτους, να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα κλπ.
Για παράδειγμα, ο κ. Παν. Μελάς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, ισχυρίστηκε ότι οι θέσεις των καντινών ορίζονται με... Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) και ότι υπάρχει εκεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Το κατάστημα αυτό δεν λειτουργεί από 2013, όσον αφορά στην ΚΥΑ για άλλους δήμους δεν ισχύει κάτι τέτοιο, μόνο για την Πάτρα ισχύει!!! Η επί οχτώ (8) μήνες καθυστέρηση, που έγινε από τον Πρόεδρο του Αρκτικού Δημοτικού Διαμερίσματος για την έκδοση απόφασης για το αν χρειάζεται καντίνα στις Δάφνες, η οποία ελήφθη μετά από έγγραφη διαταγή της κεντρικής υπηρεσίας του Δήμου, αφού το θέμα είχε λάβει δημοσιότητα, ήταν άλλο ένα από τα τεχνάσματα που χρησιμοποιήθηκαν, προκειμένου να μην εγκατασταθεί καντίνα εκεί...
Όσον αφορά το Διευθυντή Τοπικής Οικονομίας, ενώ είχε υποσχεθεί ότι το θέμα θα έληγε στις 21.06.2016, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, την ίδια ημέρα, στις 13.58, κάλεσε τον Πρόεδρο του Συλλόγου από το 2613-610250 και του ανακοίνωσε ότι μετά τις 22.06.2016 τις σχετικές άδειες τις εκδίδει η Κτηματική Υπηρεσία !!!
Τέτοια συμπαιγνία δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ κατά το παρελθόν. Ο κόσμος διαμαρτύρεται για το ότι, ενώ στις Δάφνες δεν δόθηκε άδεια για καντίνα, σε άλλη περιοχή, στην οποία λειτουργούν 5 καταστήματα, δόθηκε άδεια για καντίνα και επίκειται και η έκδοση και άλλης άδειας για καντίνα στην ίδια περιοχή.
Τα συμπεράσματα δικά σας και οι ενέργειές σας επίσης δικές σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου