Σάββατο 13 Αυγούστου 2016


ΠΑΤΡΑ: Ξεκινά στο τέλος του μήνα το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης


Σχεδόν ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις στο κέντρο της Πάτρας, για το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, που αναμένεται να ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες στις 22 ή στις 29 Αυγούστου.
Μάλιστα, συνεργεία του Δήμου προχώρησαν σήμερα στις διαγραμμίσεις που απαιτούνται σε οδούς από την Γούναρη μέχρι την Παπαφλέσσα.
Υπενθυμίζουμε ότι το νέο σύστημα θα είναι με ειδικά «ξυστό», τα οποία θα προμηθεύονται οι χρήστες από συγκεκριμένα σημεία πώλησης, ενώ θα λειτουργήσει αρχικά πιλοτικά για περίπου ένα μήνα, ώστε να περάσει στις κυκλοφοριακές συνήθειες των  Πατρινών.
Με το νέο σύστημα επανέρχεται η ελεγχόμενη στάθμευση με χαμηλό αντίτιμο, ενώ τα πρόστιμα θα καραδοκούν μετά την παρέλευση του χρόνου στάθμευσης, πουέχει προσδιοριστεί στις δύο ώρες.
ΟΙ ΝΕΕΣ ΖΩΝΕΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
Οι νέες ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης θα είναι δύο, η πορτοκαλί και η πράσινη, ενώ το σύστημα θα ισχύει στις οδούς Ζαΐμη – Όθωνος Αμαλίας – Τσαμαδού – Καραϊσκάκη – Ζαΐμη, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή σε δύο χρονικές περιόδους, από 08:00 έως 14:00 και από 17:00 έως 21: καθώς και Σάββατο από 08:00 έως 14:00, ενώ θα υπάρξουν δύο ζώνες στάθμευσης:

Η  πορτοκαλί ζώνη (θα ισχύει χρονικός περιορισμός μέγιστης διάρκειας στάθμευσης μίας ώρας ανά χρονική περίοδο (πρωινή ή απογευματινή) εντός του ίδιου 24ώρου) περιλαμβάνει τις οδούς:
• Κανακάρη, Κορίνθου, Μαιζώνος, στο τμήμα τους από Κολοκοτρώνη έως Γούναρη.
• Κολοκοτρώνη, Ερμού, Πατρέως, Βότση, Φιλοποίμενος, στο τμήμα τους από Καραϊσκάκη έως Αγ. Ανδρέου.
• Αγ. Νικολάου, από Κορίνθου έως Καραϊσκάκη.
Η πράσινη ζώνη (θα ισχύει χρονικός περιορισμός μέγιστης διάρκειας στάθμευσης δύο ωρών ανά χρονική περίοδο (πρωινή ή απογευματινή) εντός του ίδιου 24ώρου περιλαμβάνει τις οδούς:
• Καραϊσκάκη, Αγ. Ανδρέου, στο τμήμα τους από Τσαμαδού έως Ζαΐμη.
• Κανακάρη, Κορίνθου, Μαιζώνος, στο τμήμα τους από Τσαμαδού έως Γούναρη και από Κολοκοτρώνη έως Ζαΐμη.
• Μπουμπουλίνας από Γούναρη έως Μιαούλη.
• Όθωνος Αμαλίας, από Αράτου έως Τσαμαδού.
• Κολοκοτρώνη, Ερμού, Γεροκωστοπούλου, Πατρέως, Παντανάσσης, Βότση, Φιλοποίμενος, Γούναρη, στο τμήμα τους από Αγ. Ανδρέου έως Όθωνος Αμαλίας.
• Αράτου, Ζαΐμη, Μιαούλη, Τσαμαδού, από Καραϊσκάκη έως Όθωνος Αμαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου