Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

1

Μαλλιά - κουβάρια Νικολόπουλος με Κοντομηνά στην Εξεταστική Επιτροπή

Τα περισσότερα από τα δάνεια που έχουμε είναι εξυπηρετούμενα, εκτός από μία καθυστέρηση που υπάρχει σε δάνειο της Eurobank και οφείλεται σε αντιδικία με την τράπεζα”, είπε κατά την εξέτασή του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα τραπεζικά δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ ο ιδιοκτήτης του Alpha Δημήτρης Κοντομηνας.
Σε ό,τι αφορά προηγούμενο δανεισμό, ο κ. Κοντομηνάς είπε ότι “το 2008, με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την αγορά μετοχών του Alpha από τον όμιλο RTL Group, αποπληρώθηκε το σύνολο όλων των οφειλών στις τράπεζες και από τις 31/12/2008 δεν υπάρχει παλαιότερη οφειλή.”
Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, υποστήριξε ότι ο Alpha είναι ο μόνος τηλεοπτικός σταθμός που στον διαγωνισμό για την παραχώρηση τηλεοπτικών αδειών έχει υποβάλλει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται και προσέθεσε ότι είναι επίσης ο μόνος σταθμός που έχει κερδοφορία, ενώ και τον Ιούνιο είχε κέρδη 1,5-2 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι απασχολεί 546 υπαλλήλους.
Ερωτώμενος για το θέμα της φοροδιαφυγής, απάντησε, «κατηγορούμαι για φοροδιαφυγή αλλά δεν υπάρχει- στα Δικαστήρια θα αποδειχθεί η αλήθεια», ενώ σχετικά με τη μετοχική σύνθεση του σταθμού είπε ότι οι μετοχές είναι στο όνομα της κόρης του και ο ίδιος δεν είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ALPHA.
«Δεν περιλαμβάνομαι στη λίστα Λαγκάρντ γιατί ουδέποτε ήμουν κάτοχος λογαριασμού στην τράπεζα HSBC της Γενεύης», είπε απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Κοντομηνάς και υποστήριξε, ότι αυτό βεβαιώνεται από την απάντηση της τράπεζας προς τον Έλληνα εισαγγελέα που προέβη σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής.
“Θα μπορούσα να έχω χρήματα στο εξωτερικό νόμιμα φορολογημένα γιατί είχα συναλλαγές στο εξωτερικό, αλλά δεν το έκανα. Αντίθετα μετέφερα στην Ελλάδα 980 εκατ. ευρώ από την πώληση της Interamerican.”
Το επεισόδιο με Κασιδιάρη
“Άντε ρε τίποτα από εδώ” είπε ο Δημήτρης Κοντομηνάς, στον χρυσαυγίτη βουλευτή, ο οποίος απάντησε “Δεν σηκώνομαι πάνω, γιατί είσαι γέρος. Άντε ρε καραγκιόζη”. Η συνεδρίαση διακόπηκε προσωρινά.
Ολόκληρος ο διάλογος Κασιδιάρη - Κοντομηνά:
Ηλίας Κασιδιάρης (ΧΑ): Προσέχτε, μας λέτε ότι δεν έχετε λογαριασμό στην Ελβετία στην HSBC
Δ. Κοντομηνάς: Σας απάντησα έχω χαρτί από την εισαγγελεία της Ελβετίας, κατόπιν δικαστικής συνδρομής που λέει ότι δεν έχω κανένα λογαριασμό στην Ελβετία.
Ηλίας Κασιδιάρης: Η Interamerican, δεν είχε λογαριασμό έστω μηδενικό, είσαι ψεύτης
Δημήτρης Κοντομηνάς: Ακούστε κύριε «Τίποτα»…. Γιατί είστε ένα μηδέν…
Ηλίας Κασιδιάρης: Τι λες βρε καραγκιόζη, βλάκα σέβομαι την ηλικία και δεν σηκώνομαι…
Δημήτρης Κοντομηνάς: Με κατηγορείς για οικονομικό έγκλημα;
Ηλίας Κασιδιάρης: Είστε στη λίστα Λαγκάρντ… Πάω τώρα στον εισαγγελέα…
Με αυτούς τους διαλόγους και μέσα σε ένα τεταμένο κλίμα με φωνές και χειρονομίες διακόπηκε η εξέταση του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Alpha TV Δημήτρη Κοντομηνά στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ κατά τις ερωτήσεις και το εμπρηστικό κλίμα που δημιούργησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.
Από την αρχή της εξέτασής του κ. Δημήτρη Κοντομηνά, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης έδειξε με το ύφος, τον τόνο της φωνής και τις εκφράσεις του να επιτίθεται στον μάρτυρα. Ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς όμως δεν κάμφθηκε και διατήρησε το δικαίωμά του να του απαντά στο ίδιο ύφος. Μερικοί ενδεικτικοί διάλογοι είναι οι ακόλουθοι:
Κασιδιάρης Ηλίας: Ποιος είναι ιδιοκτήτης συχνότητας που εκπέμπει Alpha;
Κοντομηνάς Δημήτρης: Σας είπα ότι τον σταθμό τον έχω μεταβιβάσει στην κόρη μου …
Κασιδιάρης Ηλίας: Το Σύνταγμα λέει ότι οι συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό και οι συχνότητες ανήκουν στο λαό… μην μου κουνάτε το χέρι…
Κοντομηνάς Δημήτρης: Εσύ μου χτυπάς το χέρι και φωνάζεις, εγώ εδώ δεν είμαι κατηγορούμενος….
Κασιδιάρης Ηλίας: Μπορώ να φωνάξω πιο δυνατά, επαναφέρετε τον άνθρωπο…
Κοντομηνάς Δημήτρης: Εγώ δεν έχω δει άδεια στο λαό και 11 εκατ. μοιράζουμε..
…..
Κοντομηνάς Δημητρης: Δε με νευριάζετε, αν θέλετε φιγούρα όχι σε βάρος μου.
Κασιδιάρης Ηλίας: Εδώ δεν είναι Δελφινάριο….
……. 
Κοντομηνάς Δημήτρης:
 Εάν δείξουμε αυτά που λέει η ΧΑ καήκατε…
Κασιδιάρης Ηλίας: Γιατί τι είστε εσείς και κρίνετε την Χρυσή Αυγή; Κριτικός κινηματογράφου ή ο Σπιλμπεργκ;
…….
Κασιδιάρης Ηλίας: Δεν θα με κρίνετε εσείς κύριε μάρτυς
Κοντομηνάς Δημήτρης: Θα σας κρίνω, εσείς πως κρίνετε;
Κασιδιάρης Ηλίας: Μην φωνάζετε, υπάρχει κίνδυνος εμφράγματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου