Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Πάτρα:Ένταση στο Ειρηνοδικείο για να μη γίνουν πλειστηριασμοί - Χάνουν το σπίτι τους ακόμη και για 6.000 ευρώ - ΗΧΗΤΙΚΟ

Κάποιοι παλεύουν μέχρι και την τελευταία στιγμή, για να μη χάσουν κάποιοι άλλοι το σπίτι τους. Γιατί τους τελευταίους τους χτύπησε η κρίση. Αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις τους, ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν συνεπείς. Και δυστυχώς έφθασαν και χθες έξω από το Ειρηνοδικείο της Πάτρας, έτοιμοι για όλα. Εκεί όπου και χθες επικράτησε ένταση μεταξύ μελών της ΚΥΚΑ (Κίνησης Υπεράσπισης Κοινωνικών Αγαθών) και ΕΚΠΟΙΖΩ με αστυνομικούς με τους πρώτους να κατάφέρουν να αναβάλουν άλλον έναν πλειστηριασμό.
Ο συντονιστής της ΕΚΠΟΙΖΩ και μέλος της Κίνησης Υπεράσπισης Κοινωνικών Αγαθών Τάσος Νικολαδάκης μίλησε στο thebest.gr για τις δράσεις και τα μελλοντικά σχέδιά τους κόντρα στους πλειστηριασμούς
Με σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» τα μέλη των κινήσεων που υπερασπίζονται το δικαίωμα των πολιτών να έχουν προστατευμένη την πρώτη κατοικία τους προσπάθησαν και κατάφεραν να αναβάλουν τη διαδικασία.

Μετά τις διακοπές του καλοκαιριού, οι πλειστηριασμοί επανήλθαν στο Ειρηνοδικείο Πάτρας και τα μέλη της Κίνησης Υπεράσπισης Κοινωνικών Αγαθών και της ΕΚΠΟΙΖΩ ήταν πάλι εκεί. Η αστυνομική παρουσία στο σημείο ήταν έντονη σύμφωνα και με τον κ. Νικολαδάκη.
Δύο περιπολικά και πέντε μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να απομακρύνουν τα μέλη των κινήσεων και τους άλλους πολίτες που αντιδρούσαν σε έναν ακόμη πλειστηριασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου