Ρεπορτάζ: Ηλίας Κυριακόπουλος
Ένας κακός χαμός έγινε σήμερα στο στάδιο «Τόφαλος» με επέμβαση της αστυνομίας ύστερα από σοβαρές καταγγελίες επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο χώρο. Το salos.grεξασφάλισε όλα τα ντοκουμέντα, στα οποία φαίνεται ξεκάθαρα τι επικρατεί στους κόλπους του σταδίου.
Κόντης
Στη φωτογραφία εικονίζεται ο κ. Κώστας Κόντης, πρώην αξιωματικός της Ε.Α. και νυν πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΠΕΑΚ
Σύμφωνα με το «κατηγορητήριο» η κατάσταση στο στάδιο Τόφαλος φαίνεται να έχει ξεφύγει της νομιμότητας. Υπενθυμίζεται ότι το γήπεδο ανήκει διοικητικά στο ΠΕΑΚ και διοικείται από την επιτροπή διοίκησης, η οποία έχει οριστεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και από την Κυβέρνηση.
Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή διοίκησης καταγγέλλεται για μια σειρά από πράξεις, οι οποίες όπως όλα δείχνουν δεν είναι και οι πλέον νόμιμες.
Η ιστορία έχει ως εξής και σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του κ. Χριστόπουλου, ο οποίος μέχρι και σήμερα και έπειτα από ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ έχει τοποθετήσει 2 μηχανήματα-αυτόματους πωλητές στο στάδιο Τόφαλος, ενώ η σύμβασή του ολοκληρώνεται το Νοέμβριο του 2016! :
Στις 21-9ου-2016 λοιπόν, ο κ. Χριστόπουλος απέστειλε ερώτημα – αίτημα προς το ΠΕΑΚ ζητώντας ξεκάθαρα να του χορηγήσει α) την απόφαση του αρμόδιου οργάνου της Διοίκησης για την προκήρυξη διαγωνισμού εκμίσθωσης του κυλικείου στον Τόφαλο, β) την απόφαση κατοχύρωσης σε συγκεκριμένη εταιρία, και τη σύμβαση μίσθωσης με τη συγκεκριμένη εταιρία, ώστε «να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την διασφάλιση των συμφερόντων του».
Απλή, ξεκάθαρη και λογική φαντάζει η απαίτηση του κ. Χριστόπουλου, ο οποίος έχει υποστεί οικονομική βλάβη… Απ’ ότι φάνηκε όμως, η διοίκηση του ΠΕΑΚ και πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής κ. Κώστας Κόντης, ο οποίος και υπέγραψε τη σχετική απάντηση, δεν είχε την ίδια άποψη, καταλήγοντας στην απάντησή του προς τον επιχειρηματία πως:
«Εάν θεωρείτε ότι έχουν παραβιαστεί οι όροι της σύμβασης να κινηθείτε νομικά κατά ημών. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο, διατηρούμε και εμείς το αντίστοιχο δικαίωμα»!!!!!!!
Ούτε λόγος για τα ερωτήματα-αιτήματα που έθεσε ο επιχειρηματίας. Αντιθέτως, στο τέλος της απάντησης του κ. Κόντη, ο οποίος σημειωτέον ήταν πρώην Ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας, υπήρχε θα λέγαμε ένα έντονο «άρωμα απειλής»!!! 
Το θέμα όμως δεν τελειώνει εδώ, αλλά παίρνει ακόμη πιο άγριες διαστάσεις, αφού η επιχείρηση, η οποία πλέον εμπορεύεται εντός του Τόφαλος (κυλικείο) και στην οποία προφανώς έδωσε άδεια η Διοίκηση του ΠΕΑΚ, δεν έχει ουδεμία άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος από το Δήμο Πατρέων εντός του Σταδίου, όπως θα δείτε στο ντοκουμέντο του salos.gr!!!
Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν είναι πολλά, ενώ από μέρα σε μέρα αναμένονται σοβαρές εξελίξεις, ακόμα και σε πολιτικό επίπεδο, αφού η διοικούσα επιτροπή αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, πως η «ΙΚΕ» που λειτουργεί το κυλικείο έχει αθηναϊκή έδρα!

Δείτε τα ντοκουμέντα που εξασφάλισε το salos.gr, βάσει των οποίων κινήθηκε η αστυνομική διεύθυνση σήμερα το πρωί:
Η ξεκάθαρη απάντηση του Δήμου Πατρέων – Στη φωτογραφία φαίνεται και απόδειξη από το κατάστημα που λειτουργεί πλέον στο Τόφαλος
TOFALOS
Από τη μια πλευρά ο κ. Κόντης «δίνει» το δικαίωμα στον πολίτη να κινηθεί νομικά και στην αμέσως επόμενη πρόταση, του υπενθυμίζει ότι ΑΝ κάνει κάτι τέτοιο, θα κινηθεί νομικά εναντίον του και η διοίκηση του ΠΕΑΚ
TOFALOSTOFALOS
Αναμένουμε και εμείς απαντήσεις στα ούτως ή άλλως αντικειμενικά ερωτήματα που έθεσε ο κ. Χριστόπουλος. Το στάδιο «Τόφαλος» είναι κομμάτι της δημόσιας περιουσίας -ακόμα- και δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Το έχει πληρώσει με τον ιδρώτα του ο ελληνικός λαός και έχει δικαίωμα ως ο «απόλυτος» ιδιοκτήτης να μάθει την αλήθεια…