Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

15 Φεβρουαρίου – Παγκόσμια μέρα καρκίνου της παιδικής ηλικίας

Είναι μία μάχη που μπορεί να κερδηθεί. Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας, δεν είναι μεταδοτικός, δεν είναι κληρονομικος, δεν είναι επάρατος, μπορεί να ιαθεί.
Θέλοντας να περάσουν αυτό το μήνυμα και να στηριχτούν παράλληλα οι δράσεις τους, σύλλογοι γονέων που τα παιδιά τους δίνουν τη μάχη με τις νεοπλασματικές ασθένεις, «αξιοποιούν» τη 15 Φεβρουαρίου – Παγκόσμια μέρα καρκίνου της παιδικής ηλικίας, ως «μία ημέρα ευκαιρίας να τιμήσουμε τον αγώνα των παιδιών που νοσούν».
Όπως αναφέρει η Λάμψη (Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικες Ασθενειες Βορείου Ελλάδος) και τους τρόπους που μπορείς να βοηθήσεις στην προσπαθεια καταπολέμησης του παιδιατρικού καρκίνου:
1) ενημερώσου2) δώρησε αιμοπετάλια, αίμα και μυελό των οστών3) γίνε εθελοντής4) βοήθησε οικονομικά5) μετέδωσε το μήνυμα!
Επίσης στα πλαίσια αυτά,  η Λάμψη μας ενημερώνει ότι εγκρίθηκε από το ΕΣΡ και σχετικό ραδιοφωνικό & τηλεοπτικό μήνυμα. Οι τηλεθεατές και οι ακροατές μπορούν να καλούν τον αριθμό 9011119191 με χρέωση 3,71 με το ΦΠΑ. Γραμμή βοήθειας και παραπόνων 2310943396.
Aπό την πλευρά της η «Φλόγα» – σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματικά ασθένεια, τονίζει ότι: «Η ραγδαία εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να οδηγήσει σε ίαση τα περισσότερα παιδιά.
Δικό μας καθήκον και υποχρέωση, να αξιοποιήσουμε την εξέλιξη αυτή της ιατρικής και να εξασφαλίσουμε στα παιδιά όλα εκείνα τα μέσα που είναι απαραίτητα για να κερδίσουν τη ζωή και την υγεία τους».

Tέλος και η «Πίστη», που επίσης συσπειρώνει γονείς παιδιών με νεοπλασίες, συνεχίζει να δίνει το δικό της αγώνα.
Όπως αναφέρει: «15/2/017 γιορτάζει ο δικός μας Βαλεντίνος!
Παγκόσμια ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας!
Θυμήσου….
Τα παιδιά δεν μπορούν μόνα τους όταν αρρωσταίνουν…
Μπορείς να βοηθήσεις
«Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων με νεοπλασματικές παθήσεις, «Η Πίστη»
Τηλ. γραφείων:2107488961
Εmail:pisti@otenet.gr».

(Πηγή: www.ert.gr)