Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Καραμανλής «η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το συντομότερο»

Τις τελευταίες μέρες, ο πρώην πρωθυπουργός λέει στους ανθρώπους του στενού του κύκλου ότι «η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το συντομότερο». Για τον ίδιο, όλα όσα συμβαίνουν
με την ανατολή του 2017 στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις διεθνείς αγορές προμηνύουν εξαιρετικά δύσκολες και απρόβλεπτες εξελίξεις.Ο Καραμανλής τοποθετεί την πορεία της χώρας εντός του 2017 σε ένα ευρύτερο νέο πλαίσιο πολιτικής που διαμορφώνεται στον παγκόσμιο χάρτη και εκτιμά ότι όσο η Ελλάδα βρίσκεται σε ασταθές περιβάλλον με ανοιχτές τις εκκρεμότητές της στις συμφωνίες με τους δανειστές τόσο πιο εκτεθειμένη θα είναι με το πέρασμα του χρόνου. Οπως λέει ο ίδιος στους συνομιλητές του «για ακόμα μία φορά υπάρχει καθυστέρηση στην αξιολόγηση και αυτό δημιουργεί περαιτέρω ασφυκτικές συνθήκες στην οικονομία».
Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα έπειτα από 7 χρόνια μνημονιακών προσαρμογών και με τέσσερις κυβερνήσεις να έχουν ήδη περάσει στην διακυβέρνηση, δημιουργεί για τον πρώην πρωθυπουργό μια εντεινόμενη κατάσταση κόπωσης τόσο για τους Ελληνες όσο και για τους δανειστές. Ο Κ. Καραμανλής στο σκεπτικό που αναπτύσει με όσους συζητά αυτόν τον καιρό εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για την αποσάθρωση των κοινωνικών δομών και τον αυξανόμενο ευρωσκεπτικισμό, ο οποίος οδηγεί τους απελπισμένους στα σαγόνια νέων «σωτήρων», αλλά και σε μεγαλύτερη απαξίωση συνολικά του πολιτικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου