Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Ανδρέας Κατσανιώτης: «Η αδιαφορία της κυβέρνησης εξαθλιώνει τη δημόσια υγεία στην Αχαΐα»

Στα προβλήματα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» αναφέρεται με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κατσανιώτης.
Ο κ. Κατσανιώτης, με αφορμή και τις καταγγελίες του συνταξιούχου δικαστή, κ. Φλατσέτου σημειώνει πως η κατάσταση που επικρατεί το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας είναι θλιβερή και άκρως επικίνδυνη για τους ασθενείς αλλά και το προσωπικό.
«Η αδιαφορία του Υπουργείου και των αρμοδίων οδηγεί τα νοσοκομεία της Αχαΐας σε πλήρη κατάρρευση. Στο πλαίσιο αυτό, οι προβληματισμοί μου σχετικά με την τοποθέτηση του νέου Διοικητή της 6ης ΥΠΕ εξαιτίας της έλλειψης εμπειρίας εντείνονται ακόμα περισσότερο, δεδομένης της ιδιαίτερα της δύσκολης κατάστασης» σημειώνει ο βουλευτής.
Ακόμα, ο κ Κατσανιώτης τονίζει πως τα νοσοκομεία δεν διοικούνται μόνο με… χρήματα, αλλά απαιτούν ανθρώπους με γνώσεις του χώρου, του τρόπου διοίκησης, αλλά και με επίγνωση της κοινωνικής κατάστασης, ώστε να αντιμετωπίζονται τουλάχιστον οι δυσκολίες που η ίδια η καθημερινότητα δημιουργεί.
Ο βουλευτής Αχαΐας ρωτάει τον αρμόδιο Υπουργό αν προτίθεται να προβεί στη διενέργεια έρευνας για τις σοβαρές καταγγελίες του κ. Φαλτσέτου, αλλά και αν είναι ενήμερος για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια». Επίσης, ζητάει να πληροφορηθεί για την ύπαρξη τυχόν αλληλογραφίας μεταξύ της 6ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου (ζητάει να κατατεθεί), καθώς και εάν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα σχετικά με την στελέχωση του νοσοκομείου και την αντιμετώπιση των προβλημάτων υποδομής.

(Πηγή: Patrasevents.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου